Eğitim sistemi ve mülteciler

Tüm dünyada eğitim en önemli sorunlardan biri olarak karşımızda duruyor. Batı’nın çok iyi dediğimiz sistemlerinin bile kendi içinde ciddi sıkıntıları var ve onlar da çeşitli yollarla...

Tüm dünyada eğitim en önemli sorunlardan biri olarak karşımızda duruyor. Batı’nın çok iyi dediğimiz sistemlerinin bile kendi içinde ciddi sıkıntıları var ve onlar da çeşitli yollarla sorunlarını aşmaya çalışıyorlar.

Peki, biz ne yapıyoruz? Koca bir hiç…

İç içe geçmiş birçok problemimiz var ve geleceğimiz konusunda hepimiz endişeliyiz. Çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olmasını istiyoruz ama emin olun ekonomik durumu iyi olanlar bile çoğu zaman çaresiz. Maalesef bize dayatılan yollar dışında bir çözüm yolu da bulamıyoruz.

LGS sonrası YKS sonuçları da açıklandı. Bir kere işe şuradan başlayalım; böyle bir sınava 3 milyonu aşkın öğrencinin girmesi bir fecaat, işin daha vahimi üniversitelerin mevcut kontenjanının 1 milyonu bulması ise tam bir cinayettir.

Dünyada liseden mezun olan hemen herkesin üniversiteye gitmek istediği gelişmiş hiçbir ülke yok.

Eminim bizim dışımızda gelişmekte olan hiçbir ülkede de böyle bir akım yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Devleti ele geçirmek lazım!.. 01 Mayıs 2024 | 220 Okunma Üç çocuktan aşağısı kurtarmaz!.. 24 Nisan 2024 | 408 Okunma Belediyecilik mi hayır işletmeciliği mi? 17 Nisan 2024 | 364 Okunma Bugün bayram günü derler 10 Nisan 2024 | 44 Okunma Siyasetçinin işini halk yaparsa!.. 03 Nisan 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar