Kudüs bizi bekliyor

Dostlar Kudüs bizi bekliyor. Cumhurbaşkanımız en son “Kudüs imkân değil iman meselesidir, imkânı olan herkes Peygamber Efendimizin çağrısına uyarak bu kutlu mabedi ziyaret etmelidir “ diyerek Kudüs'e sahip...

Dostlar Kudüs bizi bekliyor. Cumhurbaşkanımız en son “Kudüs imkân değil iman meselesidir, imkânı olan herkes Peygamber Efendimizin çağrısına uyarak bu kutlu mabedi ziyaret etmelidir “ diyerek Kudüs'e sahip çıkmaya davet ediyor tüm Müslümanları.

Mescid-i Aksa ve Kubbet'us-sahra camilerinin bulunduğu Harem-i Şerif yerleşkesi eski kentin dört mahallesinden Müslüman mahallesi tarafında yer alıyor.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise hastanede öldüğünü açıklamıştı. Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını geçen pazar günü açmıştı, ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti. Filistinliler, namazlarını Aksa'nın Aslanlı Kapısı (El-Esbat) önünde kılıyor.

“Aydınlığa gebe serin bir Ramazan gecesinin seherinde düştük yollara… Bakir ışıkların aydınlattığı İstanbul sokaklarını, Ramazan şenliklerini, bol çeşitli sofraları, ışıl ışıl mahyaları, gümüş gümüş kubbeleri, narin minareleri, bayram alışverişlerini, okul hazırlıklarını, dergi yazılarını, cinayet haberlerin, kayıp ilanlarını ve dahi buradaki dünyamızı gerilerde bırakıp, başka bir dünyanın eşiğine doğru aheste revan yola koyulduk.”

MUSA'nın topuklarının değdiği, İsa'nın müjdesinin yayıldığı, Zekeriya' nın hâmi olduğu, Davud'un sesinin yankılandığı, Süleyman'ının kuş ordularının, cin ordularının namazgâh tuttuğu, Belkıs'ın eteklerinin savrulduğu, Harun'un kardeş sancılarının sindiği, İbrahim'in içli dualarıyla gözyaşlarının sel olduğu, Sare'nin muhteşem güzelliğinin konuk olduğu, Yakup'un içli yakarışlarla gözlerini ama olduğu, Muhammed'in yetim kalmış yüreğinin, yeryüzünden ziyade, göklerde ağırlandığı, Meryem'in doğum sancılarının müjde olduğu ve Hüdhüd'ün haber uçurduğu; çöllere, mescitlere, havralara, kiliselere, camilere, kubbelere, taş duvarlara, çarşılara, asırlık meskenlere ve kutsal kılınmış olan;  Mescidi Aksa'ya idi yolculuğumuz… Vatan olmuş, vatan bilinmiş kutsal topraklara idi…” (Kudüs'te Bir Bayram Sabahı – Hızırla Yolculuk, Selvigül Şahin)

Kudüs derin bir sevda gibi çöreklenmiş yüreklerimize.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan ey vatan 15 Temmuz 2018 | 225 Okunma Diren usta 23 Haziran 2018 | 390 Okunma Bayram paylaşmaktır sevinci ve hüznü 15 Haziran 2018 | 129 Okunma Ertuğrul Gazi ile büyük buluşma 28 Mayıs 2018 | 164 Okunma Ramazan derin ve onulmaz yaralarımız için gelir 19 Mayıs 2018 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar