Kadınlarımızın gücüne inandık

Artık bilişim çağında yaşıyoruz. Teknoloji hayatımızın bir parçası. Ne kadar araya mesafe koymaya çalışsak da, yaşadığımız çağ bilişim teknolojilerinin...

Artık bilişim çağında yaşıyoruz. Teknoloji hayatımızın bir parçası. Ne kadar araya mesafe koymaya çalışsak da, yaşadığımız çağ bilişim teknolojilerinin kullanıldığı, sanal ortamların, medyanın her anlamda bireylerin hayatlarına dokunarak, bu hayatları dönüştürüp, yönettiğine tanık oluyoruz.

Her dönemin kendine göre imkânları ve imkânsızlıkları vardır. Teknoloji ve bilişim bu çağın imkânları olabilir. Ama aynı zamanda sanal âlemlerle, sosyal medya ile ve televizyonun boş ve ayartan halleri ile bireyi her anlamda tükenişe de sürükleyebilir.

Teknolojiyi yönetmesini bilen, entelektüel birikimine derinlikli bir duyarlılık kazandırmak isteyen gençler, bilinçli okurlar, her anlamda gençliği anlamaya çalışan ve onların yaşadıkları çağa ayak uydurmak isteyen eğitimciler, yöneticiler, anne babalar da bu çağda olağanüstü hızıyla etkin olan bu mecrayı kendi lehlerine çevirebilirler. Ancak o zaman teknolojinin hiçbir şeyle ölçülemeyen imkânlarından faydalanabilirler. Bu mümkündür. Yabancı dil öğrenebilirler, dünyanın bir ucundaki hayatların akışını öğrenerek, farklı hayatlara anlamlı dokunuş yapabilirler, kendi mesleklerine ve entelektüel donanımlarına faydalı olabilecek her türlü bilgiye ulaşabilirler. Parmaklarının ucunda hem bilgilinin gücü, bireyi kendini yenilemeye taşıyacak ona olumlu evrensel kazanımlar yükleyecek gür ve hızlı bir seslenişin kuşatıcılığı vardır hem de bireyi içinde bulunduğu toplumda en süfli duruşlara, ziyana, yokluğa götürecek nice ayartıcıların durağı vardır.

10 Mayıs Perşembe günü, İstanbul’da dijital dünyaların halatlara dokunuşu ve eğitim amaçlı anlamlı bir toplantı gerçekleşti. Taksim’de gerçekleşen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  tarafından düzenlenen toplantı eğitim amaçlı bir toplantı olarak tertip edildi. Mayıs ayının ilk Pazar günü anneler günü olarak kutlanır. Bu anlamlı günün de anıldığı,  Kadın ve Teknoloji Buluşması olarak tertip edilen eğitim programı Kadın Muhtarlara düzenlenmiş olsa da çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. 

Kadın ve Teknoloji konulu programda konuşan, İstanbul Valisi Vasip Şahin de yaptığı konuşmada, kadınların yenilikleri takip eden ve en hızlı intibak eden insanlar olduğunu belirterek, "2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak iş gücümüzün yüzde 75'leri bulması gerekiyor. Onun için kadınıyla erkeğiyle herkesin iş gücüne katılması bekleniyor. Dolayısıyla hem kadının hem erkeğin niteliklerinin artırılması bizim olmazsa olmazlarımızdan ve gelişmemizin, muasır medeniyet seviyesini ulaşmamızın en önemli şartlarından birisidir" diye konuştu. Google Türkiye Kamu İlişkileri Müdürü Pelin Kuzey ise kadın ve teknolojinin birbiriyle paralellik gösteren iki önemli kavram olduğunu ifade ederek, herkes için teknolojinin kadınlar için de olması gerektiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya her anlamda kadınları desteğini sürdüren çalışmaları ve anlamlı girişimleri ile dikkat çekiyor. Programda anlamlı bir konuşma yapan Bakan Kaya’nın en önemli cümlesi belki de: “Kadınlarımızın gücüne inandık” diyerek söze başlamasıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan ey vatan 15 Temmuz 2018 | 224 Okunma Diren usta 23 Haziran 2018 | 390 Okunma Bayram paylaşmaktır sevinci ve hüznü 15 Haziran 2018 | 127 Okunma Ertuğrul Gazi ile büyük buluşma 28 Mayıs 2018 | 161 Okunma Ramazan derin ve onulmaz yaralarımız için gelir 19 Mayıs 2018 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar