Türkeş’ten çok sert sözler: Kader kime ölüm yazmışsa o ölür gider

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bu hfta 'Türkeş’ten çok sert sözler: Kader kime ölüm yazmışsa o ölür gider' başlıklı. yazısını köşesine taşıdı.

Rahmetli Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş, İYİ Parti’nin Adana Milletvekili, aynı zamanda Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı. MHP, 1969’da Adana Kongresiyle kurulmuştu.

O yüzden Türkeş Ailesi için sembolik değeri var. Türkeş, vefatına kadar partinin Genel Başkanlığını yürütmüştü. Kutalmış Türkeş, Alparslan Türkeş Vakfı’nı kurmuştu. AKP’den bir dönem milletvekilliği de yaptı. Üvey ağabeyi Tuğrul Türkeş ise halen AKP Ankara Milletvekili.

Ayyüce Türkeş’in seçim pankartının yanına, Adana Ülkü Ocakları Derneği tarafından asılan afişte, Ayyüce Hanım, “ihanetle” suçlanıyordu. Afişle başlayan tartışma, farklı boyutlara taşındı. Kutalmış Türkeş’in sosyal medyada çok sert açıklamaları oldu. Kutalmış Bey’e göre, bu sadece bir afiş meselesi değil, yaklaşık iki yıldır kendilerinin hedef alınmasına dönük bir tepkiydi.

MHP’Yİ MUHATAP ALARAK SÖYLEMEDİM

Kutalmış Türkeş ile küfür içeren sosyal medya paylaşımı üzerine konuştuk. Ardından da; soyadını vermeden suçladığı Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a bu durumu ve Türkeş’in suçlamalarına karşı cevabını sordum. Kutalmış Türkeş, SÖZCÜ’nün sorularını şöyle cevaplandırdı:

“O açıklamayı MHP’dekileri muhatap alarak söylemedim. Onlar üstüne alınmışlar. ‘Semih’ yazmışım diye Semih Yalçın niçin üstüne alınıyor? Ben ‘Alparslan Türkeş’in evladıyız’ deyip Türkeş’in öz evlatlarına hakaret edenlere söylüyorum. Onlar üstüne alınıp ortaya çıkmaz. Türkeş’i görmemiş 15-20 yaşında çocuklara, talimatla bize hakaret ettiriyorlar. Ben onu kastediyorum.”

O SEMİH, O SEMİH DEĞİL

Kutalmış Bey de “Kimsenin kimseye hakarete etmeye hakkı yok. Benim de yok. Ama ediyorsan da en azından Türkeş’i bilen bir adam olarak hani bir muhataplığın olur” diyor ve açıklamasını şöyle sürdürüyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar