Sayıştay raporlarına müdahale mi ediliyor?

Sayıştay, bazı kamu idarelerine ilişkin raporlarını açıkladı. Raporda yer alan bazı ayrıntılar muhalif çizgideki yayın organlarında ilk haber olarak yer aldı. TBMM ve halk adına, halkın...

Sayıştay, bazı kamu idarelerine ilişkin raporlarını açıkladı. Raporda yer alan bazı ayrıntılar muhalif çizgideki yayın organlarında ilk haber olarak yer aldı. TBMM ve halk adına, halkın parasının hesabını soran ve usulsüzlükleri raporlarına taşıyan Sayıştay’ın varlığı ve yaptıkları eksikliklerine rağmen yine de sevindirici.

Sayıştay’ın varlığı demokrasimiz açısından son derece önemli olduğu gibi sanıldığının aksine iktidar açısından da yararlı. Zira insanlarımız, demokrasiye ve hesap verilebilirliğe olan inançlarını kaybetme noktasına geldi. İktidara hesap sorabilen bir kalenin varlığı bu açıdan son derece önemli.

KAPALI KAPILAR ARDINDA

Olaylara Sayıştay’ın ön yüzünden değil, daha önceki yazılarımda olduğu gibi iç bahçesinden bakalım. Görüneni değil, olması gerekeni ve kapalı kapılar ardında yaşananları aktaralım.

Geçen haziran ayının sonunda yeni Sayıştay başkanı, TBMM tarafından seçildi ve göreve başladı. Seçilen kişi Cumhurbaşkanlığı bünyesinde görev yapan bir bürokrattı. Ne hukukçu ne de herhangi bir denetim tecrübesi bulunmayan bir kişi. İktisat mezuniyeti dışında Sayıştay ile ilintili tek bir yanı yok.

Asıl olan liyakat...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 225 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar