Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bu hafta 'Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Seçim çalışmaları kapsamında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, 27 il ve çok sayıda ilçeyi ziyaret etti. İzleniminin özeti, “31 Mart’ta mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor” oldu. O yüzden, 31 Mart seçimi sadece yerel yönetim seçimi havasında görülmesin.

Neden “yerel seçim havasında görülmemesi” gerektiğini Zorlu şöyle açıklıyor: “14 Mayıs sonrasında insanlarımızın umutsuzluğu ve siyasetten uzaklaşması söz konusuydu. Bunu tekrar harekete geçirmek açısından partilerin ne kadar ağırlık hissettireceği hem Türk demokrasisi hem de partiler açısından önemli olacak.  Vatandaşımızın siyasete ve siyasetçiye olan inancını yeniden ayağa kaldırmak için hepimize görev düşüyor.”

YOKSULLUK TUZAĞI SARIYOR

Gelinen aşamada millet perişan. Emekli, çiftçi perişan. Asgari ücret, ülkede ortalama bir ücret olmuş. Yoksulluk tuzağı her yeri sarıyor. 2028’e kadar genel seçim olmadığını düşündüğümüzde tüm bu kesimlerin bir mesaj alanı da olacaktır. Emekli maaşları gündemden düşmüyor. Seçim gezilerinde de en çok bu konu konuşuluyor. Biz de il il dolaşan Prof. Dr. Kürşad Zorlu’ya sorduk. İşte anlattıkları:

“En başta emeklilerimiz ciddi bir hayal kırıklığı ve aldatılmışlık duygusu içinde. Suriyelilere milyarlarca dolar akıtılırken bu ülkenin emeklisine hak ettiğini vermemenin öfkesini yaşıyorlar. Ben yaklaşık bir yıl önce bu dip dalgayı fark ettim ve biriken sorunun feryada dönüşeceğini görmüştüm. Bugün 9 milyona yakın insan 10 bin TL ile geçinmek zorunda.”

AKP SEÇMENİ DE TEPKİLİ

Emeklilerden evi olan “Çok şükür bir evim var” diye şükrediyor. Kirada olanların feryadı büyük. Geçmişte AKP’ye oy vermiş olanlardan “Bu kez vermeyeceğim” diyen çok olsa da, yine de bu işler belli olmuyor. Zorlu gelinen durumu şöyle yorumluyor:

“Biz de her yerde diyoruz ki  ‘Bu gidişattan memnun değilseniz İyi Partiyi tercih edin.’ Bu konuda güçlü dayanaklarımız da var. Geçen hafta emeklilerle ilgili kanun teklifi verdim. En düşük emekli maaşının asgari ücretten az olamayacağını, bayram ikramiyesinin de en az 7 bin TL olmasını, bunun belirli bir katsayıya bağlanarak her altı ayda otomatik artış yapılmasını istedik. Üstelik sorun sadece bununla da sınırlı değil. Daha üst aralıklarda maaş alan emeklilerin de canı sıkkın. Kademeler arası denge kaybolmuş.”

BİR GÜN SIRA SİZE DE GELECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, “Kamuya sadece emekli olanların yerine eleman alınacağını” söylemişti. Şimşek’in bu açıklamasını Prof. Dr. Zorlu şöyle değerlendirdi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 225 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar