‘M7U3H9F8C4’ten müthiş açıklamalar

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bu hafta '‘M7U3H9F8C4’ten müthiş açıklamalar' başlıkı yazısını kaleme aldı.

“M7U3H9F8C4” kod adlı kişiye gizli tanıklığın önemi ve anlamı konusunda bilgi verildi. Tanıklığa engel bir halin olup olmadığı soruldu. Olmadığı anlaşıldı. Tanığa; dinlenmeden önce gerçeği söylemesinin önemi, gerçeği söylememesi halinde yalan tanıklık suçundan dolayı cezalandırılacağı ihtar edildi. Usulen yemini yaptırıldı. Tanığa hangi konuda tanıklık edeceği anlatıldı. İfadeye geçildi.

Gizli tanık, “Ayhan Bora Kaplan’ın yanında bulundum ve bu örgüte üye oldum. Şimdi ise o kişi hakkında bildiğim her şeyi samimi olarak anlatmak istiyorum” diyor. Bora’nın önceleri Ankara Kızılay’da kız kardeşi ile birlikte korsan CD işi yaptıklarını, bazı kişilerin gelip avanta istediklerini, onun vermediğini belirtiyor. Gizli tanık, “İşte Bora’nın bulunmadığı bir gün kardeşi Saliha’yı haraç vermedikleri için darp ediyorlar. Bora, kardeşini döven kişiyi bulup ayağından vurdu. Bu olaydan sonra Kızılay’da CD işi yapamayacağı için mahallesi olan Hıdırlık Bölgesine gelerek burada torbacı tabir edilen uyuşturucu satma işine başladı. Uyuşturucu siparişi veriyor, gelen uyuşturucuyu pazarlıyordu” diyor. Hikaye uzun, bunları geçip Bora’nın güçlendiği günlere gelelim.

SAVCININ EVİ VE OTOMOBİLİ

“Ergenekon”, “Balyoz” gibi davalarda ‘Gizli tanık’lar çıkmış, çok can yakmışlardı. Gizli tanıkların sözlerini tek başına ciddiye almak da sakıncalı. O iddialar mutlaka başka belgelerle, tanıklarla, olgularla desteklenmeli. Gizli tanık anlatıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar