Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim?

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bu hafta 'Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim?' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Belediye Başkan adayının belirlenmesi çalışmalarından bu yana Hatay o günlerde olduğu gibi yine gündemden düşmüyor. Depremde yok olmuş kentin birikmiş sorunları değil, seçimi kim kazanır, nasıl kazanır, falanca adayın çekilmesinin kimin işine yarayacağı gündemde. Şimdi de işin içine para iddiaları karıştı.

Depremin ardından ağlayarak kentin sorunlarını dile getiren Gökhan Zan’ı herkes sevmişti. Hatay için gözyaşı döken, yardımların ulaşmadığını, insanların enkaz altında bulunduğunu anlatan Zan, yalnız o günlerde değil, sonraki dönemde de hep kentin sesi oldu. Belki hiç aklında yokken siyasetçiler ona önce milletvekilliği ışığını yaktı. Olmayınca, Zan parti değiştirdi.

YIPRATMA TAM GAZ

O günlerde partisinin yetkilileri tarafından inanılmaz bir biçimde yıpratılan, aday tanıtım toplantısı için Ankara’ya geldiğinde, “Salona gelme, seninle ilgili anketlerde gerileme var” sözleriyle karşılaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, depremin yıldönümünde 100-150 kişilik grup tarafından yuhalandı. Bu olayın arkasında Gökhan Zan’ın olduğu konuşuldu. Zan’ın CHP’nin belediye başkan adayı olması da gündeme getirildi.

Tabii olabilir. Ancak, CHP’nin yaptırdığı kamuoyu yoklamalarında seçimin mevcut başkan Lütfü Savaş’la kazanılabileceği ortaya çıktı. CHP yönetimi, gönülsüz de olsa Savaş’ı aday gösterdi. Zan, CHP’den aday gösterilmeyince TİP’in belediye başkan adayı olarak siyaset sahnesine çıktı.

Gökhan Zan’ın AKP’lilerle parasal ilişkilere girdiği iddiaları yayıldı. Bu konuyu Zan yargıya taşıdı ama aday gösterildiği TİP, Zan’ı adaylıktan çektiğini belirtti. O yüzden asılan afiş ve pankartlar indirildi.

“SEÇİM KAZANMA ALIŞKANLIĞIM VAR”

Lütfü Savaş, seçim çalışmalarını gece-gündüz yürütüyor desek yeridir. Hatay, yeniden gündeme gelince Lütfü Savaş, sorularımı şöyle cevaplandırdı:

“Daha önce beni aday yaptırmamak için işbirliği yapmışlardı. Şimdi de kazandırmamak için işbirliği yapmışlar. Benimle alakalı başka bir şey yok. Burada CHP’nin kazanmaması, Lütfü Savaş’ın başkan seçilmemesi için belli çevrelerin çabaları var. Önce Lütfü Savaş’ı nasıl aday ettirmeme meselesi vardı o eşik açılınca nasıl kaybettirileceğine girmişler. İşte, şu günlerde konuşulanlar onların yansıması. Ama ben bu kadar para ettiğimi, 5 milyon dolarlık adam olduğumu bilmiyordum yani.

HARCAYACAK PARAMIZ YOK

İnanın bizim şu anda seçimde harcayacak paramız yok. Biz nasıl para vereceğiz? Bugüne kadar benimle çok uğraşıldı ama kimse ‘Bu adam hırsız, bu adam ahlaksız, bu adam kayırır, birilerine tuzak kurar’ diyemedi. ‘Lütfü Savaş aday olmasın’ diyenler oldu. Niye? Çünkü kazanıyorum, kazanma alışkanlığım var. Bu seçimi de kazanacağız. Burada Lütfü Savaş’ı kazandırmamak için iş birliği yapmışlar.

Ama enteresan bir şey, aralarında hiçbir duygusal, politik bağ olmayanlar, Lütfü Savaş’ın kazanmaması için buluşmuşlar. İnanın, ben bu olayların hiçbirinde yokum. Bu konu patlamadan önce burada iki haftadır konuşuluyordu. İnanın, ben bu konuşmaları dinleme gereği bile duymadım.

BÖYLE ENTRİKALARA GEREK YOK

Seçim için böyle entrikalara gerek yok. Ben seçimi 10 puan önde kazanıyorum. Biz kimseye sırtımızı dayayarak seçime girmedik. Bir seçimi AKP’deyken kazandım. CHP’den aday olduğumda AKP’yi parasız- pulsuz yendim. İnanın parasızlıktan mazot alamıyorduk. O şartlarda biz yendik. Geçen seçim öncesi vatandaş yapılan 13 bin Suriyeli ve dışarıdan getirilen asker, polis, öğretmene oy kullandırıldı ve seçimi AKP’ye 110 bin fark atıp kazandık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 225 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar