Kılıçdaroğlu’nu linçten kurtaran genel müdür

Emniyeti, emniyetin içinden gelmiş, her kademesinde çalışmış Celal Uzunkaya yönetiyordu. 25 Temmuz 2018 tarihinde göreve başladı, bir yılını bile doldurmadan görevden alındı.

Biraz geriye gidelim Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken gelen bir ihbar, açığa alınmalarına, yıllarca yargılanmalarına neden oldu. Uzun ve yorucu süreçten sonra Celal Bey, İzmir, Antalya emniyet müdürlükleri yaptı. Mesleğinin tam 43. yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bir numarası olmuştu.

Hanefi Avcı, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü döneminde bir kitap yazdı. Kitabında, “Emniyet Teşkilatı bünyesinde cemaat yapılanmasının bulunduğunu, kadrolaşılarak bir suç örgütü oluşturulduğunu, hukuka aykırı eylem ve operasyon yapıldığı, bazı kişiler hakkında komplolar düzenlendiğini” çekinmeden, korkmadan yazdı.

“SENARİSTİ DE, REJİSÖRÜ DE AYNI”

O cezaevine gönderilirken Mülkiye Başmüfettişi Ferda İleri, Mülkiye müfettişleri Mustafa Yavuz, İlhami Doğan ve Polis Müfettişi Necat Özdemiroğlu, Avcı’nın kitabında öne sürdüğü konuları araştırmak-soruşturmakla görevlendirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 458 Okunma Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? 13 Mart 2024 | 234 Okunma Hükümete verilen muhtıra 12 Mart 2024 | 108 Okunma Emekli Ayşe hanımın üç maaşı Cumhurbaşkanlığı’na gitti 08 Mart 2024 | 163 Okunma Bu fırsat kaçarsa Türkiye’ye yazık olur! 06 Mart 2024 | 681 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar