İlk dört maddenin tartışılması lüzumsuz bir konu

TBMM Başkanı Prof. Numan Kurtulmuş, Yeni Anayasa çalışmalarını SÖZCÜ’ye anlattı...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un gündemindeki önemli konulardan birisi, 42 yıldır konuşulan 1982 Anayasası’nda değişiklik yapılması. Bunu yaparken, siyasi partiler arasında uzlaşmaya büyük önem veriyor. Bugün tartışılan konulardan birisi, anayasanın değiştirilmesi bile teklif edilemeyecek ilk 4 maddesine dokunulup dokunulmayacağı. Kurtulmuş, bu maddelere dokunulmaması konusunda genel bir görüş olduğunu hatırlatıyor. 

Kurtulmuş’a göre anayasa değişikliği çalışmalarının başlangıcında siyasi partiler arasında iyi bir iklim var. Liderlerin karşılıklı ziyaretleri, CHP’nin gölge bakanlarının, bakanlarla görüşmeye başlaması da olumlu gelişme. Nasıl bir anayasa isteniyor? Kurtulmuş, anayasanın kısa, net, anlaşılır, dilinin günümüz Türkçesine uygun, temel konulara odaklanan, TBMM’nin, Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri,  yargı sistematiği, yargının sadece bağımsızlığı değil, yargının kendi arasındaki yönetimi ile ilgili da açık ifadeler yer alması gerektiğini belirtiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Darbe soruşturmalarının sonucu ve görüşülmeyen rapor 17 Temmuz 2024 | 2.705 Okunma Kılıçdaroğlu: Şimdi bunlar yapılmalı 16 Temmuz 2024 | 4.822 Okunma “Adnan Hoca” 8 bin 658 yıl hapis cezasının kaç yılını yatacak? 12 Temmuz 2024 | 2.799 Okunma Sarıklı-cübbeliyi orduevine aldılar gazileri askeri kampa almadılar! 10 Temmuz 2024 | 2.746 Okunma Cezaevinde olanlara inanamayacaksınız 09 Temmuz 2024 | 2.316 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar