Gizli tanıktan kan donduran ifadeler

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bu hafta 'Gizli tanıktan kan donduran ifadeler' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Kimlikte adı “Bora Kaplan” olmasına rağmen “Ayhan” adını hep kullanıyor. Silahlı suç örgütünün lideri olduğu, “Kod adı” belirtilen iki gizli tanığın ifadesinde de var. Çok şeye tanık oldukları da anlaşılıyor. Ancak bu kişilerin ifadeleri mutlaka diğer belgelerle, başka tanıklarla, olgularla desteklenmeli.

“M7U3H9F8C4” kod adlı gizli tanık, “Bora Kaplan, Ankara’da örgüt elemanlarının ya da örgüt üyelerinin yapmış olduğu eylemlerden dolayı kayıtlara geçirilmeden tedavi görmesi gerekenleri (…) hastanesine gönderiyordu. Başka bir hastanenin sahibiyle de yakın ilişkisi vardı. Hastane sahibi, Bora Kaplan’ın yargıdaki bağlantılarını sağlıyordu. Hastanesine birçok yargı mensubu geldiği için onlar arasında çok samimi oldukları vardı” diyor.

KUMARCILARA “TEFE” VERİYORDU

Bora Kaplan, büyük paralarla kumar oynanan bir mekana gidiyor. Orada neler olduğunu gizli tanık, Cumhuriyet Savcısına şöyle anlatıyor:

“Bora Kaplan, burada kumar oynayan şahıslara faiz ile ‘Tefe’ tabir edilen para verirdi. İnşaat firmasının sahibi O.G.’ye tefe usulü 300 bin dolar verdi. Firma sahibi parayı ödeyemeyince Bora, bu kişinin babasına gidip parasını tahsil etti.

Bir keresinde de baraj inşaatı yapan firma sahibi D.K.’ya tefe usulü para vermiş ancak şahıs parasını ödeyemeyince D.K.’nın adamları Bursa’da bulunan, adını bilmediğim oteli sattırdılar ve otelin satımından ele geçen paraları almak için 2017 yılında iki araba şeklinde Bursa’ya gidildi. Tahsil edilen çuvallara doldurulmuş 12 milyon lirayı araca koyup Ankara’ya dönmüşlerdi.

BAKANIN YAKININI DÖVÜNCE

Mahfuz Tatar’ın nasıl öldürüldüğünü, yaralama olaylarını en ince ayrıntısına kadar anlatıyor. Sıra, Bora Kaplan’ın sahibi olduğu mekanda eski bir bakanın yakın akrabasıyla ilgili bildiklerini anlatıyor ki; bu çok ilginç bilgileri ifadeden aktarıyorum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar