“Gizli tanık” kelepçeden nasıl kurtuldu?

Suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan (ABK) ayakkabılarının içinde 50 bin Euro ile Almanya’ya gitmek isterken Esenboğa Havalimanı girişinde gözaltına alınmıştı.

Bu yapıya yönelik operasyonlar yapıldı. Arananlardan birisi de o günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Serdar Sertçelik’ti. O, bir takım pazarlıklar içine girmişti. Cezaevine girmemek için fikirler alıyordu. “Gizli tanık” olmayı istedi. Ancak bu kişinin gizli tanık yapılması hataydı. Olsa olsa “İtirafçı” olabilirdi. Çete yöneticiliği üyeliğinden belki az bir cezayla kurtulabilirdi ama ortada bir de Mahfuz Tatar’ın öldürülmesi vardı. Bu ayrı bir dava olarak devam ediyordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2024/ 112804 sayılı soruşturma dosyası kapsamında savcılık, adli kontrolle elektronik kelepçeli olarak ev hapsinde tutulan Serdar Sertçelik’in evinden ayrılması, gece 05.30 civarında kız arkadaşıyla gittiği çorbacıda vurulması olayını araştırıyordu. Serdar Sertçelik’in kaçışı Emniyet Müdürlüğü ekibinin C. Savcılığı’na gönderdiği tutanakta şöyle anlatıldı:

İKİ BACAĞINDAN VURDULAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2023/ 188526 sayılı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Serdar Sertçelik, 20 Kasım 2023 günü saat: 05.30 sıralarında Çankaya bölgesinde bir lokantada iki bacağından tabancayla vuruldu. Aslında bu Serdar’a gizli tanık olduğunu öğrendikleri için verilen bir gözdağıydı. Sertçelik, hedef isimlerden birisiydi. Bundan sonrasını polisin tutanağından okuyoruz:

“24 Kasım’da Keçiören’de ev hapsinde tutulduğu adrese saat 07.00 sıralarında gidildiğinde annesi ile beraber kaldığı tespit edildi. İkamette yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Şahsın alınan doktor raporunda iki ayağından ateşli silahla yaralandığı, gözaltına alınmasında tıbbi açıdan sakınca olduğu belirtildi. Dosyanın bulunduğu C. Savcısından alınan talimat gereği, kişi gözaltına alındı. Ancak nezarete konulmayarak, evinde bırakıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Darbe soruşturmalarının sonucu ve görüşülmeyen rapor 17 Temmuz 2024 | 2.705 Okunma Kılıçdaroğlu: Şimdi bunlar yapılmalı 16 Temmuz 2024 | 4.822 Okunma “Adnan Hoca” 8 bin 658 yıl hapis cezasının kaç yılını yatacak? 12 Temmuz 2024 | 2.799 Okunma Sarıklı-cübbeliyi orduevine aldılar gazileri askeri kampa almadılar! 10 Temmuz 2024 | 2.746 Okunma Cezaevinde olanlara inanamayacaksınız 09 Temmuz 2024 | 2.316 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar