“Garson operasyonunda kod adım: EA-O”

Sözcü yazarı Saygı Özrtürk bu hafta '“Garson operasyonunda kod adım: EA-O”' başlıklı yazısını kaleme aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın İletişim Danışmanı Prof. Dr. Ergün Yolcu’dan hemen her gün bazı gazetecilere “Günaydın” diye başlayan bir ileti gelir. Bakarsınız birisinde bölücü terör örgütü, birisinde dinci terör örgütü, başka bir iletide organize suç örgütü, uyuşturucu örgütleri, yakalanan silahlar, aranan kişilerin yakalandıklarındaki sayıları belirtilir. Dün gelen ileti ise çok farklıydı. Uluslararası casusluk tespit ve deşifresiydi. 8 ilde yapılan eş zamanlı “Köstebek” operasyonunda 33 şüpheli gözaltına alındı. İsrail İstihbarat Teşkilatı’nın ülkemizde ikamet eden yabancı uyruklu şahıslara yönelik keşif, takip, darp, adam kaçırma taktik bazda işler yapmayı amaçladığı saptandı.

Geçen yılın son gününde Bakan’ın son mesajı “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Milletimizin duası, güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz” oldu. Nitekim yıl değişse de operasyonlar devam ediyor.

“BENİM SÖYLEYECEKLERİM VAR”

Emniyet yalnız suç örgütlerine yönelik değil, kendi içindeki yasadışı yapılanmalara dönük operasyonları da sürdürüyor. Bunun son örneği “Garson” kod adlı kişiden ele geçirilen ve Fethullahçı Terör Örgütü’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 445 emniyet mensubunun açığa alınması oldu. Yıllar sonra kırılabilen şifrelerle ilgili rapor Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Yakında değişik bakanlıklarda gözaltına alınmalar başlayacak.

“Garson”un itirafları ve Emniyet’e verdiği bilgiler sonucu 2017 yılında 3 binden fazla emniyet mensubu meslekten çıkarılmıştı. Meslekten çıkarılan M.K. “Benim de söyleyeceklerim var” dedi ve iddia konularıyla ilgili şunları aktardı:

“ÖYLE SÖYLEYİNCE AĞLADIM”

“Ben 2017 de açığa alındım. 1.5 yıl sonra Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildim. Ne ifadem alındı ne bir cevap verildi. İhraç olduktan sonra kodumun EA-0 olduğunu öğrendim. Ardından mahkemeye çıktım. İlk duruşmada beraat aldım. Emniyet içinde tarafsız olursanız bertaraf olursunuz anlayışı vardır. Bunun kurbanı olduğumu düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar