FETÖ’cüler Genelkurmay’ın kalbini dinlemeye almış

Genelkurmay Başkanlığı görevini en uzun süre Fevzi Çakmak yaptı. 1935 yılında yaptırılan Genelkurmay karargahında Çakmak'ın heykeli de adını taşıyan salonda bulunuyor. O salonda öyle...

Genelkurmay Başkanlığı görevini en uzun süre Fevzi Çakmak yaptı. 1935 yılında yaptırılan Genelkurmay karargahında Çakmak'ın heykeli de adını taşıyan salonda bulunuyor. O salonda öyle sıradan toplantılar değil, “çok gizli” toplantılar yapılır. Eğer “Çakmak Salonu”nda toplantı yapılıyorsa, ya da orada toplantı yapılacağı planlandıysa, toplantının milli güvenliğimizle ilgili, başkalarının asla duymaması gereken konular olduğu bilinir.
Milli Güvenlik Kurulu'nun bütün hazırlıklarını askerler o salonda yapar. İçeride ne konuşulduğunu o toplantıya katılma yetkisi olmayanlar bilmez. Yüksek Askeri Şûra toplantısı da Başbakan'ın başkanlığında yine Çakmak Salonu'nda gerçekleştirilir. Toplantı başladığında giriş kapısının hemen yanında ışıklı “Çok gizli toplantı” yazısı belirir. Kapının sağında bayrağımız, Atatürk'ün tablosu önünde nöbetçi askerler bulunur. Dinlemelere karşı da sıkı önlemler alınır.

MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİ

Yüksek Askeri Şura'da yalnız bir üst rütbeye terfi edecek, görev süresi uzatılacak askerler değil, TSK'dan çıkarılacakların durumu da, bunların irticai faaliyetle, yasadışı yapılarla ilişkileri de ele alınıyor. Hangi orgeneral ya da oramiralin Çakmak Salonu'nda gerçekleştirilen çok gizli toplantıda neler söylediği de önemli. Bunlar da kayda alınır ve çözümüyle birlikte kasada saklanır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 225 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar