Darbeyi bu garibanlar mı yaptı?

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için, Atatürk son mesajında “Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan ve her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan Kahraman Türk Ordusu. Türk vatanının ve Türk...

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için, Atatürk son mesajında “Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan ve her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan Kahraman Türk Ordusu. Türk vatanının ve Türk camiasının şan ve şerefini, dahili ve harici her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni her an ifaya hazır ve amade olduğuna benim ve milletimizin itimadı tamdır” demişti.
Milli Kurtuluş Savaşı’nın galibi, Cumhuriyet’in muhafızı Türk Silahlı Kuvvetleri’yle oynanıyor. 15 Temmuz Paralel Kalkışması’nın faturasını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kurumsallığına çıkarma amaçlı afişler toplumun büyük kesiminde tepki gördü.

KRAVATLILAR NEREDE?

Bir 15 Temmuz şehidinin yakını olan Recep Sanal, kaymakamlık, mülkiye müfettişliği, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyeliği de yaptı. FETÖ kadrolarının devlete yerleştirilmesine, hakkında raporlar bulunanların yine nasıl yükseltildiğine de tanık olmuştu. Sanal, isyanını şöyle aktarıyor:
“15 Temmuzu anlamak için, 14 Temmuzu da bilmek gerekir. FETÖ’nün üniformalı ve miğferli askerlerinin yanı sıra, sivil kıyafetli askerlerini de hatırlamak gerekir. Bir şarlatana her istediğini veren kravatlıların da afişinin basılması istiyoruz. Cahil bir imam tarafından kandırıldığını söyleyenlerin, FETÖ ile halvet döneminde, onları devlet kadrolarına yerleştirmek için namuslu devlet adamlarına zulmedenlerin suratlarını da o afişlerde görmek istiyoruz.”
Afişlere baktığınızda ilginç bir ayrıntı daha beliriyor. Resmedilenler hep er, uzman çavuş ve askeri öğrenciler. Ortada rütbeli kimse gözükmüyor. Sanırsınız bu garibanlar darbeye kalkışmış, 249 şehidimizin sorumlusu bunlarmış gibi gösteriliyor. Bugün cezaevlerinde kimisi 3 günlük, kimisi terhisine 3 gün kalmış 400 civarında er olduğunu da hatırlatalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 344 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.815 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.148 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.156 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar