'Bizim yolumuz, alternatif bir iktidar rotasıdır'

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bu hafta 'Bizim yolumuz, alternatif bir iktidar rotasıdır' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Babası rahmetli Bahri Zorlu, Yozgat’ın Yerköy ilçesi belediye başkanıydı. Oğul Prof. Dr. Kürşad Zorlu, iyi eğitim aldı, erken yaşta kendisini siyaset ve bilim dünyasında buldu. Yozgat Bozok Üniversitesi’nde dekanlık yaptı. İYİ Parti’nin önce sözcüsü, sonra milletvekili oldu. Halen İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanlığı görevini yürütüyor. Basının karşısına sıkça çıkıyor, gündeme ilişkin partilerinin görüşlerini anlatıyor.

Hatay’dan milletvekili seçilen Can Atalay’la ilgili Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmaması üzerine Yargıtay’a gidip Anayasa kitapçılığı bıraktı. Yetinmedi, 3. Ceza Dairesi’ne dilekçe ekinde Anayasa kitapçığı gönderdi.

“HÜR VE MÜSTAKİL”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Seçimlere tek başına girme kararı için hür ve müstakil sözcüklerini kullandı. Kürşad Zorlu’ya, neden böyle bir karar aldıklarını, hür ve müstakilin ne demek olduğunu sordum. İşte anlattıkları:

“Bugün siyasetin en büyük sorunu; vatandaşın siyasete azalan güveni, alternatifsizliği ve bir açmaza dönüştüren umutsuzluğudur. Özellikle 24 Haziran seçimlerinin ardından tüm siyaset kurumu adeta böyle bir fırtınanın etkisinde kaldı. Seçimi kazanmasına rağmen siyasi iktidarda ciddi bir vizyon ve heyecan sorunu yaşıyor. Bu iklime rağmen Türk Milletinin devlete olan yaklaşımı en sağlam dayanak olarak siyaset kurumunu geleceğe taşıma işlevini sürdürüyor. Bir de göreli olarak varlığını kabul ettiğimiz dayanışma kültürü, insanlarımızın bunca olumsuzluğa tahammül gücünü artırmaktadır. Bu bakımdan siyasette bir tıkanmışlık varsa bu aslında milletin yeni bir yol ve yeni bir heyecana olan özlemiyle de alakalıdır. Biz her şeyden önce bu heyecan ve umudu milletimize sunabilmenin arzusundayız. Ne mevcut iktidarın yanlışlarına doğru deriz ne de o yanlışlara karşı doğrular üretmekten uzaklaşan bir tabloyu doğru buluruz. Böyle bir tablo aslında ülkedeki kutuplaşma tespitlerinin de bir sebebi haline gelmiştir. Oysa demokratik siyaset alanı alternatifler arasından en iyiyi seçebilmektir. Acaba bugün vatandaşın böyle bir seçim hakkı nasıl bir noktaya getirildi? Dayatmacı sistem ve algısal siyaset herkesi aşağı çekiyor.

SEÇMENİN UYARISI

Bir de yaşadığımız seçim tecrübesi bize bir şey gösterdi. Siyasal gelenek veya dünya görüşü olarak farklı siyasi partilerin kuracağı matematiksel birlikteliklerin seçmen desteğini sağlamada irtifa kaybettiğini gördük. Hatta ittifak içindeki partilerin kendi iç dinamiklerine zarar verebiliyor. Bu durumdan kim fayda sağlıyor, belli… Bununla birlikte seçmenin bize verdiği uyarı ve mesajı da dikkatle irdeledik. 

O bakımdan İYİ Parti olarak bizim yerimizin tam da milletimizin yanı olması gerektiğine inanıyoruz. Hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeksizin iki yumruk arasına sıkıştırılan siyasete karşı durarak, değişimi ve çözümü onlarla birlikte aramaktan bahsediyoruz. Bugün siyasi iktidarın ülkeyi getirdiği uçurumun farkında olan insanlarımız kadar buradan çıkışın nasıl olacağını kaygıyla irdeleyen milyonlarca vatandaşımız da vardır.

ÜÇÜNCÜ YOL

‘Hür ve müstakil siyaset’ diyerek ifade ettiğimiz anlayışımız işte bu iki kesimin de aidiyet duyabileceği, Türkiye’nin yeni toplumsal güç merkezi olmaya adaydır. ‘Üçüncü yol’ diyerek ifade edilen de alternatif bir iktidar rotasıdır. Milli kültür ve tarihimizle bezenmiş değerler ekseninde güçlenmiş ve vatandaşa yüzünü dönen bu anlayış, inanıyoruz ki ülke sorunlarını çözmede daha avantajlı hale gelecektir.

Elbette bu yolun zorluklarının farkındayız. Çünkü çok çalışmamız ve kendimizi daha fazla anlatmamız lazımdır. Alışılagelmiş bir kazan-kaybet senaryosuna bir bakıma başkaldırıyoruz. Bu zorluklara rağmen milletimizin kazanacağı ve yalnızca seçmenin velinimet olacağı bir siyasal rekabete öncülük etmek bizim için ciddi bir sorumluluk haline gelmiştir.”

ÖNCE AKP’NİN ADAYINI GÖRELİM

Kürşad Zorlu’ya, “Yerel seçimde bunun bir sonucunu alacağınıza inanıyor musunuz?” diye sordum.

“Biz Genel İdare Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarımızı çıkaracağız” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar