Baykal: Siyaset başarısız olunca, iş askere düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aylar öncesinde Suriye’ye bir harekat gerçekleştirileceğini açıklıyordu. Sınır boylarındaki teröristler, Türk askerinin geleceğini bildiği için buna göre...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aylar öncesinde Suriye’ye bir harekat gerçekleştirileceğini açıklıyordu. Sınır boylarındaki teröristler, Türk askerinin geleceğini bildiği için buna göre hazırlık yaptı. Geçiş yollarını mayınladılar, el yapımı patlayıcılar yerleştirdiler, hendekler açtılar, tüneller yaptılar. Sınır ötesi bir harekata karşı olanlar da, daha çok Suriye yönetimiyle işbirliği yapılmamasının sorunu giderek büyüteceği üzerinde duruyordu.

Artık olan oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye topraklarına girdi. Girilir ama girdiğiniz yerden çıkışınız bazen daha zor olur. Askerimizin yanı sıra o bölgede jandarma, polis, özel harekat timleri, güvenlik korucuları da bulunacak. O bölgelerde bizimle hareket edecek olanlar da önceden hazırlandı. Bu saatten sonra, ortak görüş TSK’nın başarılı olması, şehit vermeden askerlerimizin görevini tamamlayıp yurdumuza dönmeleridir. Birlik olmamız gereken bir ortamda, iktidar partisi yetkililerinin hala ittifak konularını gündeme getirmesi de şaşırtıcı.

TERÖRİSTE DE GÜVENLİ BÖLGE

Türkiye, nasıl sınır ötesi harekat için aylarca hazırlık yaptıysa, terör örgütüne de ABD zaman kazandırdı. O süreçte teröristler eğitildi, donatıldı, ellerine yeni nesil silahlar verildi. ABD, verdiği silahların Türkiye’ye karşı kullanılacağını bile bile onları verdi. Yaptıkları asla unutulmayacaktır.

Topraklarımızda 4 milyona yakın Suriyeli bulunuyor. Ülkemizde bulunanların hepsinin Türkiye’nin dostu olduğu sanılmamalı. Aralarında terör örgütleriyle ilişkili olanlar var. Sınır ötesinde hareketlilik devam ederken, dikkatleri içe çekebilmek için bu yapıların da harekete geçirilebileceği dikkatten uzak tutulmalı. Batı basınında, harekat “Türkler, Kürtlere saldırdı” biçiminde veriliyor. Türkiye, asla Kürtlerle bir sorunu olmadığını, amacın on binlerce insanımızın ölümüne neden olan terör örgütleri olduğunu her fırsatta anlatmalı. Çünkü gerçek olan da budur.

Suriye’de güvenli bölge oluşturup Suriyeliler’i oraya göndermeyi planlıyoruz. Bu kadar kişiye ev yapacaksınız da bunlar orada ne iş yapacak? Sınırın 30 kilometre uzağı, teröristler için daha güvenli bölge olacak. Yani, Suriyelilere güvenli bölge oluşturalım derken, bundan en çok teröristler yararlanacak. Bunun da dikkate alınması ve buna göre planlama yapılması gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 225 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar