PART-TIME ANNELİK

Geçenlerde ilginç bir araştırma sonucuyla karşılaştım.Bu araştırmaya göre iyi bir eğitim ve iş kariyerine sahip olan babaların çocukları, okulda daha başarılı oluyor. Ama annelerin eğitim...

Geçenlerde ilginç bir araştırma sonucuyla karşılaştım.
Bu araştırmaya göre iyi bir eğitim ve iş kariyerine sahip olan babaların çocukları, okulda daha başarılı oluyor. Ama annelerin eğitim seviyesi ve iş kariyeri yükseldikçe, çocukların akademik başarısı düşüyor.
Neden peki?
Çünkü anne kariyer peşinde koşarken, evde çocuğun peşinden bakıcı koşuyor. Annenin ilgi ve sevgisinden mahrum olan çocuk da birçok şeyden mahrum kalıyor.
Bu gerçeği herkes kabul etiği hâlde tam zamanlı annelerin sayısı giderek azalmakta. Artık üç dil bilen, üniversite mezunu profesyonel bakıcılar var.
Ama hiç kendimizi kandırmayalım. Çünkü en kötü anne, en iyi bakıcıdan iyidir. Bebek maması anne sütünün yerini tutamadığı gibi, bakıcı da annenin yerini tutamaz. Adı üstünde, sadece bakar.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aray 20 Nisan 2024 | 39 Okunma Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 29 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 51 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 55 Okunma Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 94 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar