Öğretmenler Günü'nün ardından...

Gazetede haftada bir yazınca bazı önemli tarihleri ıskalıyorum. Ama geç olsun güç olmasın diyerek Öğretmenler Günü için 10 maddelik bir buket hazırladım.Bütün öğretmenlerimizin...

Gazetede haftada bir yazınca bazı önemli tarihleri ıskalıyorum. Ama geç olsun güç olmasın diyerek Öğretmenler Günü için 10 maddelik bir buket hazırladım.
Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.
1. Eğitim, müşterek mesai gerektiren bir süreçtir. İşletim sisteminde monolog değil, diyalog vardır. Eğer bir ülkenin okullarında sadece bilgi transferi yapılıyorsa, öğrenci dersini, öğretmen maaşını alır. Ve geriye, karnede birkaç rakamla işe yaramayan bir diploma kalır.
2. Eğitim bir fetih mücadelesidir. Öğretmen önce öğrencilerin kalbini fetheder. Sonra da onlara yeni fetihlerin ufkunu kazandıracak bir perspektif sağlar. Merak, ihtiyaç ve iştah olmadan yapılan dersler, ne işe yarayacağı bilinmeyen bilgilerin sınavdan sonra unutulmak üzere ezberlenme seanslarıdır. Daha ötesi olmaz!
3. Öğretmen takdir eden, ufuk...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
tiraz istemem! 27 Nisan 2024 | 14 Okunma Aray 20 Nisan 2024 | 39 Okunma Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 29 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 51 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar