Muhalefet kazanır!..

Eskiden ciddi bir entelektüelin veya toplumda yer edinmiş bir sanatçı/ mütefekkirin ne dediğine bakılırdı. En azından önemsenir, merak edilirdi. Daha eskiden de ilk gençlik dönemimizin göz ağrısı Yeni Devir...

Eskiden ciddi bir entelektüelin veya toplumda yer edinmiş bir sanatçı/ mütefekkirin ne dediğine bakılırdı.
En azından önemsenir, merak edilirdi.
Daha eskiden de ilk gençlik dönemimizin göz ağrısı Yeni Devir gazetesinde Cemil Meriç, Sezai Karakoç, İsmet Özel, Rasim Özdenören, Atasoy Müftüoğlu, Sadık Albayrak, ila ahir, vardı. Diğer gazetelerde de Attila İlhan'dan Oktay Akbal'a kadar bir yığın erbab-ı kalem.
Şimdi kimler var?
Koca memlekette belirli kalibrede aydın ve sanatçı yok mu artık?
Hiç olmaz olur mu? Var, var da, ne dediklerine bakan yok!
Her daim "nevi şahsına münhasır" bir çıkış yaparak gündeme gelmeyi başaran Yalçın Küçük hadi Alzheimer illetine yakalandı (kendi inancınca, "yüce gök" şifa versin diyelim) peki ya diğerleri?
Ortak özellikleri Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı olan bir Murat Belge'nin, bir Erol Manisalı'nın gündeme dair ne dediğini duyan, bilen var mı?
Bunların yerine Sedef Kabaş...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yılmaz Erdoğan çöp mü? 01 Mayıs 2024 | 1.263 Okunma İBB Başkanı kime ‘ihanet’ etti? 30 Nisan 2024 | 4.574 Okunma Gerçek başkan kim? 27 Nisan 2024 | 291 Okunma Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.235 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar