Domuzluk

Ünlü bir aktrisimizin senaryo gereği evinin odasında kendi kendine dans etmesi gerekiyordu. Fakat "Ben burada dans etmem..." demişti. Nedeni sorulunca da aynı odada büyükannesinin namaz kıldığını, namaz kılınan bir odada...

Ünlü bir aktrisimizin senaryo gereği evinin odasında kendi kendine dans etmesi gerekiyordu. Fakat "Ben burada dans etmem..." demişti.
Nedeni sorulunca da aynı odada büyükannesinin namaz kıldığını, namaz kılınan bir odada dans etmek istemediğini söylemişti.
"Büyükanne" dediğinin rol gereği büyükannesi olduğunu ve o odada da rolü gereği namaz kıldığını elbette biliyordu.
Yine de senaryo gereği olsa bile namaz kılınan odada dans etmek istememiş, zor şer ikna edilmişti.
Setlerde tanık olduğum bir başka hadise de şuydu:
Çok tanınmış bir aktörümüzün rolü gereği dağ evinde namaz kılması gerekiyordu.
Lokasyona seccade serildi. Seccadenin doğru serilip serilmediğini sordu. Rol icabı namaz kılacağı için önemli olmadığı söylendi. Israrcı oldu; kıbleyi öğrenip seccadenin ona göre serilmesini istedi. "Ama zaten kamera kıbleyi görmez" denilince de "Olsun, namaza saygılı olmak lazım..." dedi. Her iki sanatçımızın da muhafazakârlıkla uzaktan yakından alakası yoktu.
Dahası oruç tutmayan, namaz kılmayan, seküler yaşam tarzını sürdüren oyunculardandı.
Fakat bu milletin kültürel kodlarına yerleşmiş belirli bir duyarlığın göstergesi mesabesinde refleks...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu kararları kim imzalatıyor? 04 Mayıs 2024 | 445 Okunma O partilerin hakkını ödeyemezler 02 Mayıs 2024 | 605 Okunma Yılmaz Erdoğan çöp mü? 01 Mayıs 2024 | 1.317 Okunma İBB Başkanı kime ‘ihanet’ etti? 30 Nisan 2024 | 4.632 Okunma Gerçek başkan kim? 27 Nisan 2024 | 291 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar