Bu formülü uygulasın, seçilir

Sabah Gazetesi Yazarı Salih Tuna'nın bugünkü (25.05.2022)'' Bu formülü uygulasın, seçilir'' başlıklı yazısı.

CHP'nin İBB Başkanı İmamoğlu'nun gözden düşmesindeki "kırılma anı" sorulsa, hemen herkes aynı şeyi söyler.
İstanbul'u sel götürürken Bodrum sefasında olması veya ahali karda kıyamette mahsur kalmışken balık lokantasında ecnebilerle yarenlik etmesi veya habire yolda kalan İETT otobüsleri veya en büyük icraatının "temel atmama töreni" olması veya Fazilet Durağı hakkındaki o tescilli yalanı değil.
Evet, bunların hiçbiri değil.
İttifakla söylenen şu olacaktır: Nagehan Alçı'yı gezisine davet etmesi!..
Nasıl ki iletişim/algı faaliyetiyle İBB Başkanı oldu, aynı yöntemle cumhurbaşkanı olacaktı ama bu sefer evdeki hesap çarşıya uymadı.
Aklı sıra kutuplaşmaya karşı, rövanşist duygulardan uzak, hülasa, herkesle olabilecek kadar ortopedik olduğu algısı üzerinden farkındalık yaratacaktı. Nagehan Alçı nefretine tosladı.
E tabii nefret söylemiyle mankurtlaştırılmış sosyolojiyi suçlayamazdı, her şeyden evvel oturduğu koltuğu onlara borçluydu.
Hatasını da kabul etmedi.
Tam aksine, Woody Allen'ın locadan düştüğünü kabul etmemek için her gösteride locadan atlayan Needleman'ı gibi yaparak, "Abdulkadir Selvi'yi de davet edeceğim" dedi, ama işe yaramadı.

İmamoğlu'nun bu saatten sonra dikiş tutması çok zor. Fakat yeniden göze girmesi için tek bir yol vardı, onu da Ali Koç'a kaptırdı.
Nasıl mı?.. Buyurunuz size misal bir kurgu:
ALİ KOÇ: "İletişimci arkadaşlarla konuştum. O programa çıkacağım..."
Üyelerden biri cesaretini toplayıp itiraz eder.
ÜYE 1: "Sayın Başkan, şaka yapıyorsunuz herhalde! O kanalı bizim camia sevmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 2.876 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.020 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.957 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 332 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar