Başka yolu yok

"Trump sayesinde uzun süreli görevde kaldın. Ama bu yakınlık yüzünden de İsrail'in Demokrat Parti'yle ilişkisine zarar verdin. Demokrat Parti'nin adayı Biden başkan seçildi, şimdi ne yapacaksın?.." Biden'ın ABD'de...

"Trump sayesinde uzun süreli görevde kaldın. Ama bu yakınlık yüzünden de İsrail'in Demokrat Parti'yle ilişkisine zarar verdin. Demokrat Parti'nin adayı Biden başkan seçildi, şimdi ne yapacaksın?.."
Biden'ın ABD'de başkanlık seçimini kazandığı belli olur olmaz, Netanyahu adlı terörist Knesset'te aynen böyle sorgulandı.
Gelgelelim...
Söz konusu teröristin "Şimdi ne yapacağım?" yollu en ufak kaygısı yoktu. Kendinden gayet emin şekilde şöyle cevap verdi: "Bizim için Cumhuriyetçiler veya Demokratlar fark etmez..."
Dediği gibi de oldu, hatta daha fazlası.
Evet, "daha fazlası" diyorum; zira İsrail hiçbir dönemde Biden döneminde olduğu kadar Filistinli çocuk öldürmedi. Hem de Amerikan uçak gemilerinin refakatinde.
ABD Başkanı kim olursa olsun, Amerika-İsrail ilişkilerinde kimi nüansların dışında değişiklik...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İBB Başkanı kime ‘ihanet’ etti? 30 Nisan 2024 | 4.343 Okunma Gerçek başkan kim? 27 Nisan 2024 | 288 Okunma Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.235 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.187 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.962 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar