‘Bana ne Amerika’dan’

Evren'in Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Dışişleri Bakanı Mesut Yılmaz "Sana bir şey anlatacağım... Ama yazma..." demiş Yavuz Donat'a. Duayen gazeteci de yazmamış tabii.

Evren'in Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Dışişleri Bakanı Mesut Yılmaz "Sana bir şey anlatacağım... Ama yazma..." demiş Yavuz Donat'a.

Duayen gazeteci de yazmamış tabii.

Ne ki Mesut Yılmaz aramızdan ayrılınca "Yeri ve zamanı geldi..." diyerek dünkü köşesinde yıllar önce kendisine ne söylediğini yazdı.

Okuyalım: "Ne zaman dış politika ile ilgili bir konuda Sayın Cumhurbaşkanı'na bilgi versem... Yapacağımız bir şeyi söylesem... Hep aynı soruyu soruyor:

'Amerika'nın haberi var mı? Amerika ne diyor?.."

Anlaşılan o ki merhum Yılmaz, "dönemin cumhurbaşkanı" Evren'in bu sorularına şaşırmış.

Öyle ya...

"Asmayalım da besleyelim mi" diyerek meydanlarda atıp tutan, emir komuta zinciri içinde kallavi bir darbeye imza atan kudretli bir general nasıl oluyor da her adımına Amerika'dan onay bekliyor?

Gelgelelim, bunda şaşacak hiçbir şey yoktu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 5.207 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.955 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 329 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.273 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar