‘Affet bizi Muharrem’

Şişli Belediye Başkanlığı döneminde Mustafa Sarıgül, CHP'li sosyolojinin gözünde adeta efsaneleşmişti. Her görüşten, her sınıftan, her meşrepten yurdum insanıyla kolaylıkla irtibat kuruyor...

Şişli Belediye Başkanlığı döneminde Mustafa Sarıgül, CHP'li sosyolojinin gözünde adeta efsaneleşmişti.
Her görüşten, her sınıftan, her meşrepten yurdum insanıyla kolaylıkla irtibat kuruyor, hemen herkese dokunuyordu.
Efsane zamanla İstanbul'a sığmaz oldu; dağa taşa "Çare Sarıgül" yazıldı.
Çok geçmeden de İstanbul sermayesi başta olmak üzere günümüz muhalefetini konsolide eden bilumum güçler, Mustafa Sarıgül-Kemal Kılıçdaroğlu buluşmasının lansman çalışmasına başladı.
Unutmuş olamazsınız: Günlerce bu buluşma konuşulmuştu. Hatta bunların anlı şanlı bir profesörü vardı; birinin Mustafa'sını, diğerinin Kemal'iyle yan yana getirip, "Mucizevi bir buluşma bu: Bakın bakın Mustafa Kemal oldular, geliyorlar!.." diye kaptırıp gitmişti.
Ama sonuç itibarıyla olmamış, bu buluşmadan iktidar çıkmamıştı.
Olmadığı gibi Sarıgül adeta medeni ölü haline getirildi. Hazret tek başına 7'li Masa gibiydi. Sabah namazında bilmem hangi camide yaşlı amcalarla sohbet ediyor, akşamları da endişeli laikçilerimizin gönlünü hoş ediyordu.
Evet, tek başına 7'li Masa gibiydi ama bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.243 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.248 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 838 Okunma Bıyık da yetmiyor 13 Nisan 2024 | 920 Okunma O parayı buldu 11 Nisan 2024 | 632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar