Mehmet Görmez kimin hışmına uğradı?

Bismillahirrahmanirrahim; HER şey 10 gün içinde oldu. Mehmet Görmez’in başında bulunduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Mescidi Aksa’da cuma...

Bismillahirrahmanirrahim;

HER şey 10 gün içinde oldu. Mehmet Görmez’in başında bulunduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Mescidi Aksa’da cuma namazının yasaklanması üzerine 21 Temmuz 2017’de, tüm camilerde “Kudüs ve Mescidi Aksa” konulu bir hutbe okuttu. Miraç şehri Kudüs ve ilk kıblemiz Mescidi Aksa’nın İslam inancındaki yerini hatırlatan iyi hazırlanmış bir metindi.

Hutbeyi dinlerken 1980’de Erbakan Hoca’nın öncülüğünde Konya’da yapılan Büyük Kudüs Mitingi’ni düşündüm. Sonrasında İsrail etkisiyle Hoca’nın başına gelenleri… 37 sene sonra aynı mesaj yankılanıyordu kulaklarımda! “Hazırlayanlardan Allah razı olsun” derken, bazı şeyler de aklıma geliyordu: Acaba İsrail, 80 bin camide okunan hutbeyi nasıl hazmedecekti? Hem de Kudüs’ü başkent yapmaya hazırlandığı bir dönemde!

Aynı gün ziyaretine gittiğimiz Mehmet Ali Can kardeşim, bazı paylaşım sitelerinin verdiği haberi cep telefonundan okudu: “Mehmet Görmez görevinden alınacak!” Aklımdan geçenler gerçek mi oluyordu yoksa?

Hemen arkasından, “Başkan’ın görevi iade edeceği” yorumları yer aldı. Mehmet Görmez Hoca gibi hizmet aşkı, insanlara faydalı olma duygusu gelişmiş bir insanın bunu yapması mümkün müydü?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kültürel işgalin adı: Yabancılaşma 26 Aralık 2017 | 134 Okunma Türkiye’nin meseleleri kime emanet? 23 Aralık 2017 | 103 Okunma Kudüs bir bütündür!. Bölünemez.. 19 Aralık 2017 | 68 Okunma Yenikapı’daki Kudüs Direnişi Unutulmaz 16 Aralık 2017 | 118 Okunma ABD’nin İslam topraklarında işi ne? 12 Aralık 2017 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar