Kudüs ve Filistin için ümitler yeşerdi

Bismillahirrahmanirrahim;Müslümanlara ait olan Filistin toprakları 70 senedir işgal altında. Özellikle İngiltere entrikalarıyla meşhur! İsrail’in yaptığı zulüm arşa ulaştı. Müslümanların 3...

Bismillahirrahmanirrahim;
Müslümanlara ait olan Filistin toprakları 70 senedir işgal altında. Özellikle İngiltere entrikalarıyla meşhur! İsrail’in yaptığı zulüm arşa ulaştı. Müslümanların 3 önemli ibadethanesinden Mescidi Aksa, Miraç şehrimiz Kudüs’te. Etrafı mübarek kılınmış.
Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi, işgali bitirmek için “temenni yerine, çözüm amaçlı” bir sempozyum düzenledi. 8 - 9 Temmuz 2017’de İstanbul’da gerçekleşen toplantının adı “Uluslararası Öğrenci ve Gençlik Hareketleri, Kudüs ve Filistin Destek Birliği Konferansı”ydı. 50 ülkeden 140 kişilik katılım oldu. Kudüs ve Filistin duyarlılığına sahip üyelerin ciddiyet ve kararlılıkları dikkat çekti.

Toplantıya şu düşünceler damgasını vurdu: 1. Kudüs ve Filistin tüm ümmetin ortak sorunudur. 2. Bölgesel ve küresel problemlerin temelinde Filistin ve Mescidi Aksa vardır.
Programa ev sahipliği yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Filistin bizim sürekli irtibatlı olduğumuz bir davadır” diyerek birlikte çözüm önerdi: “İslam âlemini bütün halinde düşünmek zorundayız. Fitnelere karşı dikkatli olalım. Kardeşliğimizi zedelemeyelim. Problemlerimizin çözümü İslam Birliği’ndedir.”

Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk hedef gösterdi: “60 Müslüman ülke bir araya gelirse kimse karşımızda duramaz.” Temel Karamollaoğlu ise, İslam dünyasındaki genç nüfusun huzur ve barış temelli adil bir dünyayı kurabilecek güçte olduğunu belirtti: “15 Temmuz 1095’te Hıristiyanlar Kudüs’ü işgal etti. 70 binden fazla insanı katlettiler. 88 yıl sonra SelahaddiniEyyûbî kan dökmeden Filistin’de ‘adil bir dünya’ inşa etti.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kültürel işgalin adı: Yabancılaşma 26 Aralık 2017 | 134 Okunma Türkiye’nin meseleleri kime emanet? 23 Aralık 2017 | 103 Okunma Kudüs bir bütündür!. Bölünemez.. 19 Aralık 2017 | 68 Okunma Yenikapı’daki Kudüs Direnişi Unutulmaz 16 Aralık 2017 | 118 Okunma ABD’nin İslam topraklarında işi ne? 12 Aralık 2017 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar