Rejim değişikliğine meşruiyet tanımak

2010 Anayasa değişikliğinden bu tarafa rejim değişikliği muhalefet partilerinin tutum ve davranışıyla meşru hale getirildi. AKP iktidarı tarafından; - Anayasa ve yasalar fütursuzca çiğneniyor. - Bürokrasi...

2010 Anayasa değişikliğinden bu tarafa rejim değişikliği muhalefet partilerinin tutum ve davranışıyla meşru hale getirildi.

AKP iktidarı tarafından;

- Anayasa ve yasalar fütursuzca çiğneniyor.

- Bürokrasi tümüyle iktidara çalışıyor.

- Devletin bütün alt yapı ve ulaşım olanakları tek taraflı olarak iktidar tarafından kullanılıyor.

- Medya birkaç gazete ve televizyon kanalı dışında rehin alınmış vaziyette, hoşlanılmayan medya mensupları sudan gerekçelerle ya işinden ediliyor ya da hapse atılıyor.

- Halkın vergisiyle çalışan Radyo ve Televizyon AKP iktidarının borazanı haline gelmiş durumda.

- Demokratik bir ortamın oluşmasını sağlaması gereken yargı, tarafsızlığını yitirmiş, tümüyle yanlı ve bağımlı hale gelmiş. Anayasa Mahkemesi, iktidara yaranmak için kendi içtihatlarından hiçbir bilimsel gerekçe göstermeden dönüyor. Yüksek Seçim Kurulu da kanunun emredici hükmünü, siyasi iktidara yaranmak gayesiyle ihlal ediyor.

- OHAL döneminde siyasetçiler “terörist” olarak suçlanıp hapse atılıyor.

- Toplumda en zayıf muhalif ses bile tahammülsüzlük gösterilip susturuluyor.

- Mülkiyet güvencesi tümüyle yok edilerek, mahkeme kararı beklenmeksizin insanların mal varlıklarına el konuluyor.

SÖYLEMEK YETMEZ

Tabii bu listeyi daha da uzatmak mümkündür.

Bu saydığımız olumsuzlukların önümüzdeki seçimlerde değişme ihtimali var mı? Hayır, değişme ihtimali olmadığı gibi daha başka olumsuzluklar da bunlara eklenecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zarrab davası 28 Kasım 2017 | 16 Okunma Bir diplomatın görüşleri 10 Ekim 2017 | 511 Okunma Lider olabilmek 07 Ekim 2017 | 167 Okunma Şimdi ne diyeceksin? 03 Ekim 2017 | 224 Okunma Vah canım ülkem vah 30 Eylül 2017 | 231 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar