Dil devrimine saldırı

Birkaç gün evvelki bir gazetede, Sözcü gazetesinde, kamusal alanda da artık Arapça harflerin kullanılmaya başlandığına ilişkin bir haber vardı. Bu çok şaşırtıcı değil. Cumhurbaşkanı...

Birkaç gün evvelki bir gazetede, Sözcü gazetesinde, kamusal alanda da artık Arapça harflerin kullanılmaya başlandığına ilişkin bir haber vardı.

Bu çok şaşırtıcı değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başbakan ve cumhurbaşkanı olarak harf ve dil devrimine defalarca saldırdı. O saldırılar yapılırken, toplumdan bir tepki gelmediği gibi, o devrimleri savunmak görevi olması gerekenlerden de hiç ses çıkmadı.

Erdoğan, Haziran 2013'te yeni Osmanlı Arşivi Hizmet Binası'nın açılışında yaptığı konuşmasında, “Bizim nice belgemiz okunmadı, nice belgemiz de tasnif edilemedi. Osmanlı gibi büyük bir devletin tarihi, belgeler yoluyla bilimin, insanlığın hizmetine sunulamadı. Bizim şah damarımız kesildi aslında, şah damarımız. Bu gençlik, acaba Osmanlı Arşivleri'ne girdiği zaman, oradaki belgeleri okuyabiliyor mu? Tüm bu zenginlik kayboldu, gitti. Bizi kopardılar, tarihimizden kopardılar" dedi.

CESARETLERİ OLSA...

Şah damarını kestiğini iddia ettiği harf devrimi! Bizi tarihten kopardığı iddia edilenler de harf devrimini yapanlardı tabii. Yani Atatürk’tü ama bu açık açık söylenmeye cesaret edilemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zarrab davası 28 Kasım 2017 | 16 Okunma Bir diplomatın görüşleri 10 Ekim 2017 | 511 Okunma Lider olabilmek 07 Ekim 2017 | 167 Okunma Şimdi ne diyeceksin? 03 Ekim 2017 | 224 Okunma Vah canım ülkem vah 30 Eylül 2017 | 232 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar