Çelişki

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da partisinin katılım töreninde yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyeti’nde Bakanlık yapmış birisinin Amerika’da yolsuzluk davasından...

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da partisinin katılım töreninde yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyeti’nde Bakanlık yapmış birisinin Amerika’da yolsuzluk davasından yargılanmasını, ben içime sindiremiyorum. Bizim mahkemelerimiz yok mu, bizde adalet yok mu bizde hak-huk yok mu? Hepsi var” demiş.

YÖNÜ YANLIŞTI

Bu muhteşem bir çelişki, ayrıca da yanlış. Çelişkili çünkü; Kılıçdaroğlu bu ülkede “Adalet” yok diye haklı olarak yürümüştü. Aslında yürüyüşün yönü yanlıştı ama teması doğruydu. Türkiye’de adalet, AKP’nin yaptığı yargı bağımsızlığını ortadan kaldıran düzenlemelerle büyük yara aldı ve artık kalmadı. Onun için yürüyüş yapılacaksa Ankara’dan İstanbul’a doğru değil, İstanbul’dan Ankara’ya doğru yapılmalıydı. Zira bu ülkenin başkenti, yani hükümet merkezi Ankara’dır, yasal düzenlemelerin yapıldığı yer Ankara’dır.

Şimdi kalkıp bunun tam aksini söyleyerek, hak, hukuk adalet var demek büyük bir çelişki değil mi? Aynen isim vererek Cumhuriyet Halk Partisi’ne saygısızca, fütursuzca saldıran Danıştay Başkanı’nın adli yıl açılışında elinin sıkılması gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zarrab davası 28 Kasım 2017 | 16 Okunma Bir diplomatın görüşleri 10 Ekim 2017 | 510 Okunma Lider olabilmek 07 Ekim 2017 | 167 Okunma Şimdi ne diyeceksin? 03 Ekim 2017 | 224 Okunma Vah canım ülkem vah 30 Eylül 2017 | 229 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar