KADEM ve cinsiyet adalet

Geçtiğimiz hafta I. Olağanüstü Genel Kurulu’nu yapan KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) yeni genel başkanı ve ekiyle amacına uygun hizmete devam edecek. KADEM kurucu başkanı Doç. Dr Sare Aydın’ın AK Parti...

Geçtiğimiz hafta I. Olağanüstü Genel Kurulu’nu yapan KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) yeni genel başkanı ve ekiyle amacına uygun hizmete devam edecek. KADEM kurucu başkanı Doç. Dr Sare Aydın’ın AK Parti İstanbul Milletvekili olarak meclise girmesiyle boşalan makama Doktor Öğretim Görevlisi Saliha Okur Gümrükçüoğlu getirildi.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın genel başkan yardımcısı olduğu derneğin ayrıca aynı isimle bir de vakfı bulunuyor. Şu an 42 temsilciliği bulunan KADEM’in çeşitli illerde de kız yurdu mevcut.

KADEM, 2013 yılında çıktığı yolculukta uzun soluklu bir yürüyüşe talip ancak her iki cenahta da önyargı ve haksızlıkla karşılaştıklarını özellikle vurgulamak isterim.

Muhafazakâr/İslami camiada bir kesim KADEM’i, yaptıklarını, misyonunu araştırıp incelemeden İslamcı feminist olarak tanımlarken öteki mahalle ise kendi iktidar alanlarına yönelik ciddi ve önemli bir tehdit olarak algılayıp saldırı, yok sayma mekanizması geliştirdi.

Hafızalarınızı birazcık yoklamanızı rica etsem, Özgecan Aslan’ın davasını takip için Tarsus Adliyesi’ne giden KADEM üyesi kadınların, kimi kadın derneklerinin saldırılarına maruz kaldıklarını hatırlar mısınız?

O gün orada bulunduğum için yaptığım tanıklık, bu kadın hakları savunucuları(!) kadınların gözlerindeki öfkeyi, hakaretlerini, üzerimize yürümelerini, savrulan yumruklarını -polis müdahale etmeseydi ne yapacaklarını hala tahmin edemiyorum- belleğime sımsıkı yerleştirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
28 Şubat: Bir mazi hikâyesi mi? 24 Şubat 2019 | 6.608 Okunma Kurban bir ibadet, kurban bayramı bir ferahlamadır! 26 Ağustos 2018 | 4.114 Okunma ABD açıktan saldırıyor! 12 Ağustos 2018 | 6.488 Okunma KADEM ve cinsiyet adalet 29 Temmuz 2018 | 7.489 Okunma 15 Temmuz: Millet kazandı! 15 Temmuz 2018 | 6.914 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar