Trump’a eklenen François Fillon halkası

Fransa’da 2017 Mayıs ayında yapılacak olan Başkanlık seçimlerinde merkez sağı François Fillon temsil edecek. Fillon, Nicolas Sarkozy ve Alain Juppe gibi ağır topları diskalifiye ederek ipi göğüsledi....

Fransa’da 2017 Mayıs ayında yapılacak olan Başkanlık seçimlerinde merkez sağı François Fillon temsil edecek. Fillon, Nicolas Sarkozy ve Alain Juppe gibi ağır topları diskalifiye ederek ipi göğüsledi. Aşırı sağcı Marine Le Pen, şu an için, Fillon’un tek rakibi görünüyor. Zira iktidardaki Sosyalist Parti ve François Hollande önemli oranda güç kaybı yaşadı. Seçmenin desteği tek basamaklı rakamlara düştü.

Peki François Fillon kim? Öncelikle Nicolas Sarkozy’nin Cumhurbaşkanı olduğu dönemin başbakanı. “Üç yıl önce bu yarışa başladığımda yalnızdım” sözleriyle kendisinin de ifade ettiği gibi fazla destek almadan başkanlık kampanyasına başlamış bir isim. Dolayısıyla anketleri yanıltarak, merkez sağın ön seçimlerinden galip çıktı.

Verdiği mesajlara bakalım. Suriye konusunda şaşırtıcı mesajları var: “İki yıldır Suriye rejimi ile direk diyalog kurmak için Şam’da diplomatik bir temsilcilik açmamız gerektiğini söylüyorum” cümlesi Suriye konusundaki yaklaşımının en bariz ifadesi.

“İran ve Rusya ile Suriye meselesini konuşup, uluslararası koalisyon oluşturalım” ikinci kilit cümle...

“Fransa, çok kültürlü bir ülke değildir” diyerek hem yabancılar politikası, göçmen krizi ve İslam ile ilgili izleyeceği yol hakkında da bir ipucu veriyor. Aşırı sağın oylarını cezbetmek için yabancı ve göçmen karşıtı, İslam’ı tartışmaya açacak bir siyaset üretmesi muhtemel görünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar