Musul’da Türkiye’yi devre dışı bırakmak isteyenler neden korkuyor?

Musul operasyonu, yakın coğrafyamızın bam teline basılması, hatta Pandora’nın Kutusu’nun açılması hamlesidir. Bu kadar kritik bir hamlede Türkiye’nin sessiz kalmasını beklemek, Türkiye’ye...

Musul operasyonu, yakın coğrafyamızın bam teline basılması, hatta Pandora’nın Kutusu’nun açılması hamlesidir. Bu kadar kritik bir hamlede Türkiye’nin sessiz kalmasını beklemek, Türkiye’ye karşı örtülü bir operasyon gerçekleştirmektir. Bu nokta bu kadar net. Hatta belki daha da açık konuşmak gerekiyor. “Türkiye, Musul’a karışmasın” demek, Türkiye’ye açıktan operasyon yapmak anlamına gelir.

2014 yılı yaz aylarında kenti anahtar teslim DEAŞ’a veren Bağdat yönetimi, dün gece sabaha karşı başlayan Musul operasyonunda Türkiye’yi tablo dışında tutmaya çalışıyor.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, kendi siyasi geleceğini düşüneceğine, Türkiye’ye ve liderine haddini aşan sözler sarf ediyor. Gelip geçici bir konjonktür için, Irak Başbakanı Ankara’ya kafa tutacak gücü buluyor, ama bu süre sandığı kadar uzun erimli olmayabilir. Bu noktanın altını çizelim.

Iraklı Kürt peşmergeler ve Irak Ordusu daha düne kadar Ankara’nın eğitim ve stratejik desteğine defalarca başvurmuş odaklar olarak DEAŞ’a karşı operasyonun merkezinde bulunuyor. Bu gruplara eğitim veren ülke yani Türkiye sürecin dışında tutulacak Bağdat yönetiminin çağrısına göre. Eğer, Musul halkı savaştan kaçacak olursa, nereye yönelecek? Türkiye’ye... Bağdat, kimin devre dışı bırakılmasını istiyor? Türkiye’nin... Peki Bağdat konuşurken, asıl adresi neresidir? Bu cüreti kimden alır? Washington’dan sufle mi almaktadır?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar