Minik İrem’in minicik tabutu ve New York Times

Türkiye’de terörün tırmanışı yürek sızlayıcı görüntülerle sürüyor. Bomba yüklü bir araçla Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Emniyet...

Türkiye’de terörün tırmanışı yürek sızlayıcı görüntülerle sürüyor. Bomba yüklü bir araçla Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Emniyet Müdürlüğü’ne saldıran terör örgütü, beş aylık bir bebeğin yanmış bedenini, minicik İrem’in minicik tabutunu sonuç olarak gözümüzün önüne bıraktı.

Peki bu tabut yabancı basın yayın organlarında yer aldı mı?

New York Times haberlerinde imzasını gördüğüm Ceylan Yeğinsu’dan bir kadın duyarlılığı bekledim.

Akademisyenlerin derdi “katliamcı devlet” sloganı atmak olan bildirisini haber yapan Yeğinsu, ilgili haberinde satıraralarını öyle güzel süslemiş ki, güllük gülistanlık bir siyasi atmosferde durup dururken dava açan-açtıran bir devlet mekanizması resmetmiş.

Tonlarca bombayla saldıran terör örgütü ve onun “sivil-çocuk-kadın ölümleri için özür dileyin” çağrısı yapan uzantısının ulusal sınırları hedefleyen “siyasetini” masum gösterme çabası.

Hendeklerle altı oyulan müzakere masasından hiç bahis yok... Yanan bebek bedenleri, küçücük çocuk  tabutları yok. O yazının yanına yorumsuz o fotoğrafı koyma cesaretiniz var mıydı Ceylan hanım?

Uluslararası basında Türkiye’yi doğrayan haberlerdeki Türk imzaları dikkatimi çekiyor.

Eleştirdikçe raytinginiz, okunulurluğunuz mu artıyor?

İmzanızı daha da okunur kılmak adına, ülkede olup bitenlerin sadece bir kısmını subjektif bir şekilde mercek altına almak işinize geliyor anlaşılan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar