Kürt örgüsü ve 7 Haziran seçimleri

Uluslararası koalisyonun Beşar Esad karşıtı demeçlerine bakmayın, Ortadoğu’nun en önemli işbirliği şu sıralarda Batı dünyası ile Şam yönetimi arasında. Zira Irak’tan sonra Suriye’de...

Uluslararası koalisyonun Beşar Esad karşıtı demeçlerine bakmayın, Ortadoğu’nun en önemli işbirliği şu sıralarda Batı dünyası ile Şam yönetimi arasında. Zira Irak’tan sonra Suriye’de Kürt dosyası yürürlüğe kondu ve Suriye’nin kuzeyinde Irak Kürdistanı benzeri bir şerit oluşturma yönünde adım adım ilerleniyor. 

Tel Abyad’ın bombalanması, burada bulunan Arap ve PYD karşıtı Kürtlerin Türkiye’ye göçe zorlanarak bir demografi operasyonuna kalkışılması da bu planın son halkaları.

Ben demiyorum, Suriyeli Kürt analist-akademisyen Ömer Seyhmus diyor. “PYD ile Esad savaşmıyor.”

“DEAŞ’a karşı mücadele ediyor” kılıfı altında adım adım Kürt entitesi örülüyor. İsrail, İran ve Batı’nın itirazları olmadan.

Peki Iraklı Kürtler bu duruma ne diyor? Daha düne kadar Suriye Kürtlerinin oluşturacağı kantonlara sıcak bakmayan Erbil yönetimi Suriye’de oluşmakta olan Kürt entitesi konusunda pek şikayetçi görünmüyor. Önceki gün Star’da okuduğunuz “Kürt kantonu operasyonu” başlıklı haber için aradığım Iraklı Kürt siyasetçi Fuad Hüseyin, Tel Abyad’a yağan bombardıman gürültüsüne karşın, olan bitenin farkında olmadığı “görüntüsünü” verdi. Ortadoğu’daki Kürt siyasetçiler tıpkı diğer Ortadoğulu siyasetçiler gibi “siyasetin kurdu”dur. İtiraz etmiyor görünmemek için bilgisinin olmadığı bir tablo çizdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.607 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.055 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar