İngilizler ikinci darbe sinyali mi aldı?

İngiliz basınında satır aralarında çıkan bir haber... İngiltere, olası bir ikinci darbe girişimi ya da iç savaş durumunda, Türkiye’deki vatandaşlarını tahliye etmek için askerlerini...

İngiliz basınında satır aralarında çıkan bir haber... İngiltere, olası bir ikinci darbe girişimi ya da iç savaş durumunda, Türkiye’deki vatandaşlarını tahliye etmek için askerlerini Kıbrıs’a yerleştirmiş. İddia bu. Haberdeki iddiayla ilgili olarak İngiliz diplomatlar, Türk muhataplarına net bir şekilde açıklama getiriyorlar, Ankara’nın girişimi üzerine. Kesinlikle böyle bir gelişme olmadığı belirtilip, haberin kredibilitesi sorgulanıyor. Ancak resmi yalanlama yapmaktan da geri duruyorlar. Ardından resmi kanallarla doğru olmadığı muhataplara iletilen ancak kamuoyuna doğru bilgilendirme yapılmayan bu haber, Türk basınında yayınlanınca sorular birbirini izlemeye başlıyor. Şurası kesin ki, İngiliz yetkililer Türk muhataplarına bu haberi yalanlamışlar. Biz de buradan paylaşmış olalım. Ki kimse bu kritik süreçte top çevirmeye kalkmasın.

Bu arada buraya not düşmüş olalım. İngiltere Büyükelçisi Richard Moore da darbe girişiminden FETÖ grubunun sorumlu olduğunu ve Gülen’in yasadışı faaliyetleri konusunda talep gelirse Türkiye ile ciddi işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirten bir açıklama yaptı.

Batılı muhataplarımızın alışkanlığı oldu son dönemde lafı ortaya bırakıp, nereye yuvarlanacağına bakmak. Zemin yoklamak.. Milletin zemini sağlam olduğu için o cephelerin de doğruları yakın vakitte görmesini umut ediyorum.

15 Temmuz imha- işgal girişimi

15 Temmuz gecesine kadar ne biliyorsak, hepsini unutup deftere yeniden yazmaya başlayalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar