G20 dopingi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türk heyeti, G20 zirvesinin yapıldığı Çin’in Hangzhou kentinden olumlu sonuçlarla dönüyor. Dünyanın gözleri 15 Temmuz gecesinden bu yana...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türk heyeti, G20 zirvesinin yapıldığı Çin’in Hangzhou kentinden olumlu sonuçlarla dönüyor. Dünyanın gözleri 15 Temmuz gecesinden bu yana ülkemizin üzerinde. Önce FETÖ’nün işgal girişiminin püskürtülmesi, ardından Cerablus operasyonu dünyanın ilgisini coğrafyamıza çevirdi.

CNN International kanalının dört haberinden üçü Türkiye ile ilgili diyebiliriz. ABD Başkanı Barack Obama ile mülakat yapan kanal Türkiye’yi mercek altına almış. Aslında bu kanalın projektörlerinin bir ülkeye dönmesi pek hayra alamet değildir. Gezi olaylarından şerbetliyiz. CNN’in sekiz saat süren canlı yayınla yaptığı algı çalışması kayıtlarda duruyor.

CNN’den Fareed Zakaria’nın Obama mülakatındaki iki küçük imaya karşın, 15 Temmuz’a ilişkin “biz benzeri şeyleri yaşasaydık...” vurgusu önemli.

G20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan öncelikle Obama ve Rus lider Vladimir Putin ile görüştü. Almanya Başbakanı Angela Merkel’i kabul etti. Dünyanın farklı coğrafyalarından liderlerle bir araya geldi.

Hangzhou zirvesi için Obama’nın katıldığı son zirve diyebiliriz. New York’ta önümüzdeki hafta yapılacak Birleşmiş Milletler zirvesi ile ABD Başkanı, emekliliğine giden son virajı da dönmüş olacak.

Erdoğan ile son buluşmasında bir süredir olumsuz seyreden Türk-Amerikan ilişkilerine bir ivme kazandırma çabası da gözlendi diyebiliriz. Ancak bu çabanın yeterli olduğunu da söylemek mümkün değil. 15 Temmuz sonrası başta FETÖ elebaşının iadesi olmak üzere Ankara, Washington’dan söylem değil, eylem bekliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar