G 20’nin Hangzhou zirvesi ve tarihi momentum

Çin'in Hangzhou kentinde toplanan G20 zirvesi, zirvenin resmi gündeminde gerçekleşecek olan oturumların yanısıra zirve marjındaki görüşmeler nedeniyle kritik önem taşıyor. ABD Başkanı Barack Obama, Rus lider...

Çin'in Hangzhou kentinde toplanan G20 zirvesi, zirvenin resmi gündeminde gerçekleşecek olan oturumların yanısıra zirve marjındaki görüşmeler nedeniyle kritik önem taşıyor.

ABD Başkanı Barack Obama, Rus lider Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Almanya Başbakanı Angela Merkel zirvede Tük heyetine başkanlık eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşme listesindeki liderler.

Bu görüşmelerden herbiri birbirinden önemli. Bu satırları yazdığım sırada Çin Devlet Başkan'ı ile olan görüşme gerçekleşmişti ve Rus lider Putin ile gerçekleşecek olan görülme için Türk heyeti hareket etmişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Obama görüşmesi sizin bu satırları okuduğunuz 4 Eylül pazar günü gerçekleşecek.

Tarihi bir momentumdayız. İçeride ve dışarıda sahnelenmek istenen oyunlara karşı millet, çıplak elleri ve inancıyla direniyor.

Darbe değil işgal, terör değil sınırları parçalama gibi planlar sözkonusu. Herkes herşeyin farkında. Tüm değerleri, biriktirdikleri ve inancıyla millet bu planları boşa çıkarıyor tek tek.

Bu çerçeveden bakılınca, 15 Temmuz, öncesi ve sonrasıyla, Batı dünyası tarafından da izahı yapılması gereken bir momentum.

Bu açıdan Hangzhou'daki buluşma açıklanması gereken noktaları da yeniden gündeme taşıyacak.

Diplomasi ve siyaset cephesinin tüm nazik ve ihtiyatlı mesajlarına karşın, Türk kamuoyunun vicdanındaki sorular, Batılı karar vericiler tarafından yanıtlanmak zorundadır.

Türk insanına, parlamentosuna, liderine silah, bomba, suikast timleriyle saldıran bir odak 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar