DEAŞ ve Türkiye sınırları

Dünyanın gözü Suriye ve Irak’ta. DEAŞ ile mücadele küresel zemin kazanmaya başladı. Öyle ki Batı ülkeleri açısından Suriye rejiminin devrilmesi gibi bir öncelik kalmamış gibi görünüyor....

Dünyanın gözü Suriye ve Irak’ta. DEAŞ ile mücadele küresel zemin kazanmaya başladı. Öyle ki Batı ülkeleri açısından Suriye rejiminin devrilmesi gibi bir öncelik kalmamış gibi görünüyor. Önce DEAŞ bitecek, Esad sonra gidecek. Türkiye’nin güney sınırları da DEAŞ’a katılım nedeniyle Batı ülkelerinin merceğinde. 

Ancak öyle örnekler var ki, bazı ülkelerin kendi sınırlarını kontrolle işe başlaması gerekiyor. Size bir Fransız çiftini örnek vereceğim.  

Fransız Polisi, 17.06.2015 tarihinde Fransız pasaportu taşıyan Ismail BENADDA ve yine Fransız pasaportlu Maeva Aurelie Alexandra COLLET isimli Fransız vatandaşlarının çatışmalara katılmak üzere Türkiye üzerinden Suriye’ye gidebilecekleri bildiriyor Türk istihbarat yetkililerine.

Emniyet istihbarat birimleri konuya ilişkin hemen çalışma başlatıyor ve Ismail BENADDA isimli şahsın aynı zamanda yurda girişi yasaklılar kapsamında olduğu tespit ediliyor.

17.06.2015 tarihinde Transavia Havayollarına ait uçak ile Paris Orly’den gelen yolcular arasında bulunan Ismail BENADDA ve Maeva Aurelie Alexandra COLLET isimli yolcular Türkiye’ye giriş esnasında durduruluyor ve kendileri ile yapılan mülakatta; “İstanbul’a tatil amaçlı geldiklerini, buradan Antalya’ya gideceklerini, bir hafta sonra geri döneceklerini, kendileri ile Fransa polisinin 30 dakika kadar görüşme yaptıktan sonra ‘herhangi bir problem yok’ denilerek ülkeden çıkışlarına izin verildiğini” ifade ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.607 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.055 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar