Çanakkale ruhu ve bugünkü saldırılar

Çanakkale Şehitler Anıtı'nda düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın katıldığı törenin ardından bu satırları...

Çanakkale Şehitler Anıtı'nda düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın katıldığı törenin ardından bu satırları yazıyorum. Cumhurbaşkanımız törenin ardından helikopterle alandan ayrıldı. Biz de karayoluyla geldiğimiz Eceabat'tan yanımdaki arkadaşım Beyhan Demirci ile birlikte Çanakkale merkeze gitmek üzere GESTAŞ feribotundayız.

Feribotla kısa da olsa deniz yolculuğu olur da çay olmaz mı? Valilik bugünün anısına çay ve tostu ücretsiz ikram ediyor feribotta, bu güzel detayı not düşmüş olalım.

Beyhan anlattı. TRT için bir çekime geldikleri zaman, Şehitlik Abidesi'nin yakınlarında karşılaştıkları bir asker uyarmış. Beyhan, çekim yaptıkları yerde beklerken, ayağıyla toprağı eşeliyor. "Dikkat edin" diyor asker. "Her yağmur yağdığında, halen, toprak biraz kaydığı zaman, şehitlere ait, savaşa ait izler ortaya çıkıyor. Toprağın her karışında şehidimiz var."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar