BM’nin tek işlevi İsrail’e destek olmak mı?

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanımlayıp, ülkesinin Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması talimatını verdiğini...

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanımlayıp, ülkesinin Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması talimatını verdiğini açıklayarak, bombanın pimini çekti.

Ve o günden bu yana yaşanan gelişmeleri hep birlikte izliyoruz.

Arap ve Müslüman ülkeleriyle birlikte Batı başkentlerinde de protesto gösterileriyle hareketlenen sokakların fonunda, önemli bir diplomatik çaba da gözleniyor.

Türkiye’nin 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve dönem başkanı olarak zirveyi “Kudüs” gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırması, sürecin kırılma noktası oldu. En azından “karşı cephe”de belirli toplantıların ertelendiğine, daha bir çekidüzen verilerek adım atıldığına tanık olduk.

Türkiye riyasetinde toplanan İslam

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.605 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar