Çorlu'da gelecek konuşmak ve arka bahçe korkusu

Yarım yüzyıl öncesinde, 1960'lı yılların ilk yıllarında Bursa Eğitim Enstitüsü'nde öğrenciyken, kentin çok yakınındaki köyler ilgimi çekmişti. Özellikle Uludağ yolu üzerindeki...

Yarım yüzyıl öncesinde, 1960'lı yılların ilk yıllarında Bursa Eğitim Enstitüsü'nde öğrenciyken, kentin çok yakınındaki köyler ilgimi çekmişti. Özellikle Uludağ yolu üzerindeki İnkaya Köyü'nün neden kent bağlantısını zenginlik üretimine dönüştüremediğini uzun uzun düşünmüştüm.

Son yıllarda, büyük gelişme merkezlerinin "arka bahçesi" konumundaki yerleşme yerlerinin sorunları ilgilimi çekiyor; arka bahçe korkusu zihnimi gölgeliyor. İlgi alanlarımdan biri de Çorlu. Üniversitelerimizden birinin, Mübeccel Kıray'ın Karadeniz Ereğlisi için yaptığı çalışma gibi Çorlu' daki sosyo-ekonomik dönüşümleri analiz etmesinin çok öğretici olabileceğini düşünüyorum.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül ve üyeler Serkan Hocaoğlu, Atilla Gaygusuzoğlu, Prof. Dr. Rasim Yılmaz ve oda genel sekreterinin katıldıkları toplantıda gündeme getirilen sorunların bir listesini yaptım:

1) Eğitim/nitelikli işgücü yörenin öncelikli sorunu

2) Kentin kendine yeni vizyonunun oluşturma ihtiyacı.

3) İyi bir fuar alanı yapılmasının ticaret akışlarını hızlandıracağı düşüncesi.

4) Küçük sanayi sitelerinin TOKİ tarafından arz edilmesinin pozitif katkı yapacağı beklentisi .

5) Lojistik köy Projesi' nin kentteki ekonomik hareketlenmeyi artıracağı umudu.

6) Kentteki yaşam alanlarının artırılmasının kaliteli eleman çekeceği algısı.

7) Bir Teknoloji Üniversitesi kurulmasının gelişmeyi etkileyeceği tahmini.

Bardağın dolu yanı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğu Karadeniz Havzası turizmi nasıl planlanmalı? 27 Eylül 2018 | 245 Okunma Ali Gevgilili entelektüel korkaklardan değildi 20 Eylül 2018 | 97 Okunma Teslim olmayalım önlem alalım 13 Eylül 2018 | 105 Okunma Ordulular “istikrar” ve “sağlam gelecek” arıyor 06 Eylül 2018 | 154 Okunma Bu noktadan sonra ne yapmalıyız? 30 Ağustos 2018 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar