Ordulular “istikrar” ve “sağlam gelecek” arıyor

Meslek örgütlerinin yaygınlaşması ve derinleşmesi, bilgili ve temas halindeki halk gücü oluşturmanın temel yapılarından biridir. Sivil inisiyatiflerin siyasi ve ideolojik angajmanlarına aşırı değerler...

Meslek örgütlerinin yaygınlaşması ve derinleşmesi, bilgili ve temas halindeki halk gücü oluşturmanın temel yapılarından biridir. Sivil inisiyatiflerin siyasi ve ideolojik angajmanlarına aşırı değerler yüklemeden, çağırdıklarında toplantılarına katılırım. Temel ilkem, kendi doğru bildiklerime sınır konulmadıkça, farklı sivil toplum örgütlerinin çağrılarına yanıt vermek, onlara eşit mesafede durmaktır. Bu ilkeye bugüne kadar özenle sadık kalmaya çalıştım.

Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORSİAD) de düzenli toplantılar yaparak, gündemdeki konuları üyeleriyle paylaşan sivil örgütlerimizdendir. Başkan Kadir Engin’in çağrısıyla geçtiğimiz hafa Ordu’ya gittim; iş insanları dostlarla bir akşam sohbetine katıldım.

Ordu’nun gündemindeki konuları epey zamandır izliyorum. Gündemden hiç düşmeyen konular kadar gündeme yeni eklenenler de var. Bugün Ordu’nun gündemini ağırlıklı olarak aşağıdaki konular oluşturuyor:

- Fındık rekoltesi, kalitesi ve fiyatları ve ihracatının güven altına alınması,
- Ekonomik istikrar, özellikle dolardaki sert çıkışlar ve inişler,
- Ordu’da istihdamı artıracak üretim-odaklı yatırım projeleri,
- Ordu-Giresun Havaalanı'nın katkısını artıracak ücretlendirme,
- Çevre yolunun bir an önce tamamlanarak kent içinin rahatlatılması,
- Uygun OSB yatırımları tamamlanması ve yatırımcıya kolaylıklar sağlanması,
- Ordu-Ünye-Tokat bölünmüş yolu ile Ordu-Mesudiye-Sivas bölünmüş yolunun tamamlanması,
- Ordu ile kapsamında yeterli bir konteyner limanının hizmete alınması,
- Ordu yaylalarından geçen yeşil yolla teleferik bağlantıları yatırımları,
- Ordu’da hızlanan konaklama tesislerinin doğa turizmini özendirecek ölçeklere çıkarılması,
- Numan Kurtulmuş’un sözünü verdiği Ordu-Dolaman arasında demiryolu hattı inşası.

Fındık konusunda memnuniyet

Ordu denince akla “fındık sorunu” gelir… En azından benim bildiğim kadarıyla yaklaşık 50 yıldır mevsimi gelince fındık sorunu tartışılır. Bu yıl, hiç olmazsa şimdilik, bir sükunet var. TMO’nun fiyat açıklamasını isteyenler de var, istemeyenler de. Fındık alım fiyatı 12 TL/kg düzeyinde seyrediyor.
Fındıkta bu yıl doğaya bağımlı olan bazı avantajlar var: Kaliteden herkes memnun. Randımanın yüksek olduğu bir sezon yaşanıyor. Çürük oranı düşük, çürüğe bağlı olarak alfatoksin sorunu yok. Böcekle ilgili sorunlar var ama endişe verecek kadar değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğu Karadeniz Havzası turizmi nasıl planlanmalı? 27 Eylül 2018 | 244 Okunma Ali Gevgilili entelektüel korkaklardan değildi 20 Eylül 2018 | 97 Okunma Teslim olmayalım önlem alalım 13 Eylül 2018 | 105 Okunma Ordulular “istikrar” ve “sağlam gelecek” arıyor 06 Eylül 2018 | 153 Okunma Bu noktadan sonra ne yapmalıyız? 30 Ağustos 2018 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar