Kocaman maçı cepte görüyordu

Alanyaspor geçen sene zaten ligin en çok gol yiyen takımlarından bir tanesiydi. Şimdi de ikinci sırada. Dolayısıyla Alanya'da teknik adamlar değişmiş olsa da atakta sıkıntı yok ama gol yeme problemi var. Geçen hafta...

Alanyaspor geçen sene zaten ligin en çok gol yiyen takımlarından bir tanesiydi.
Şimdi de ikinci sırada. Dolayısıyla Alanya'da teknik adamlar değişmiş olsa da atakta sıkıntı yok ama gol yeme problemi var. Geçen hafta Konyaspor'a takılmışlardı. 11 maçta 1 maç kazanabilmişler.
Fenerbahçe de genelde kazanarak, yenilmeden devam ediyor. Normalde 40 bin civarı seyirci bekliyordum ama o kadar kişinin gelmemesi ilginç.
Bu şartlarda hele... 30 bin 600'de kalmış.
Son Gençlerbirliği maçından 7-8 bin fazladır İlk yarıda bütün gol pozisyonları gol olsa 3-3'tü. 0-0'ken Alanya'nın kaçırdığı, Kameni'nin de çıkardığı toplam 3 pozisyon var. Kalecinin ayağının iyi olması güzel, ayağıyla pozisyon çıkardı.
Kameni oynadığı maçlarda güvensizlik vermedi. Fark nerede diğer maçlara göre? Vurucuda... Giuliano fark yarattı.
İkincisinde de pası attı. Isla üçüncü haftadır iyiye gidiyor. Isla iyi oynadığı için devam ediyor ve Şener'i yedeğe attı.
İkinci golün başlangıcında Isla vardı ama esas Giuliano araya nefis oynadı, öldürücü pası o attı.
Geçen hafta Başakşehir maçından sonra Aykut hoca, "Lig yeniden başladı" demişti. Bu maçı cepte görüyordu bence. Zayıf karnı çok pozisyon vermek olan bir takıma karşı oynayacağı için Dirar'ı dinlendirdi. Giuliano'yu oyundan çıkardı. Valbuena'yla başlamasının sebebi de hem oyuncuyu kaybetmemek hem de "Haftaya yoksun, biliyorsun" demekti bence. Alanyaspor gerçekten çok pozisyon veren bir takım. İkinci yarı biraz daha pasla üstünlüğü ele aldı. Topal'ın 2 pozisyonu var. Josef'in 1 volesi var, bir de penaltı aldı. Bunlar önemli detaylar.
Osmanlıspor beraberliği sonrası oluşan görüntüden çok daha farklı noktadayız şu an. Kendi adıma hesaplarım, Beşiktaş'ın ekstra kayıpları dışında normal gidiyor. Galatasaray, Kasımpaşa'yı da yenerse, "Siz ne yaparsanız yapın" diyecektir.
4 haftalık periyodu baya uygun Galatasaray'ın. Fenerbahçe'nin de son 4 maçı böyle...
Son olarak averajlar dikkatimi çekti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cüneyt hoca VAR’a karşı 04 Eylül 2018 | 4.307 Okunma Kayseri’ye saygı Trabzon’a alkış 03 Eylül 2018 | 348 Okunma Trabzon, Alanya’ya benzemez 02 Eylül 2018 | 3.249 Okunma Aldatmamalı! İyi bir forvet lazım 29 Ağustos 2018 | 3.325 Okunma Ofsayt kuralının değişmesi lazım 28 Ağustos 2018 | 3.632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar