İgor Tudor ne istese oldu

Ağır sıkletle hafif sıklet maçı... Gençlerbirliği'nin Beşiktaş ve Başakşehir'i yenmiş olması onları aldattı. Galatasaray üzerinde anlamsız bir baskı oldu. Trabzon maçından sonra...

Ağır sıkletle hafif sıklet maçı... Gençlerbirliği'nin Beşiktaş ve Başakşehir'i yenmiş olması onları aldattı. Galatasaray üzerinde anlamsız bir baskı oldu. Trabzon maçından sonra olabilecek en iyi rakipti Gençlerbirliği... Coşkulu rakiple iki yarının başını iyi oynayıp skora rahat gittiler. Sınırda olan oyunculardan Fernando'yu çıkardı, 90'da ise Serdar cezalı duruma düştü. Tolga'nın sakatlığı olmasa Serdar'ı da çıkarırdı bence. Skor 4 olduktan sonra Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maç başladı, bitime 40 dakika kala.
Galatasaray'ın oyun formatı Fenerbahçe maçından bu yana değişiyor. Tudor, 3'lü oynasa dahi tek forvetle oynuyordu. Bu, Tudor'un kadro kalitesine güvendiğini gösteriyor ama Gençlerbirliği'nin ilk devrede iki pozisyonu vardı. Buna rağmen rakibini kolay nakavt etti ve yoluna devam etti.
Detaydır ama önemlidir... 3'lünün merkezinde Denayer vardı, Serdar soldaydı. Serdar'ı merkeze çekip Denayer'i sola koydu bu maçta. Savunmada ise Mariano da geri gelince 4'lü görünümüne kavuştu. Orta sahanın merkezinde Fernando, önünde ise Tolga-Belhanda oynadı ve çift forvet Eren-Gomis. İkinci yarıda 4-4-2'ye döndü ama çift forveti bırakmadı. Kaldı ki Eren Derdiyok iyi oynadı. Bu ikili, bana Kovacevic- Nihat ikilisini hatırlattı. Geldiği günden bu yana Belhanda en önemli maçını oynadı. Asistler yaptı, etkili oldu ve iz bıraktı. En az 4 tane maçı olur böyle.
Mesut Bakkal, "Biz oynamaya çalışırsak onların oyunuyla yeniliriz" demişti. Dün ise buna fırsatı bile olmadı. Eren ile Gomis birer stoperi götürmese, Mariano o bindirmesinde boş alan bulamazdı. Golde oyun tercihi de etkili oldu.
Sonuçta kazanması gereken maçı hem iyi oynayarak hem farklı bir skorla hem de 50'den sonra kart değişikliklerini yaparak her istediğini başardı Tudor. 90'da Serdar'ın sarı kart görmesi ise bütün planlarını değiştirebilir. Serdar yokken 3'lü oynaması daha zor. Geçen sezon Ahmet Çalık'la oynamıştı. Savunma tercihlerinden öne ise Fernando'yu yazıyorum, en kilit oyuncu o. Ne oynarsanız oynayın, takımı toplayan o. 3'lüyü de ona güvenerek oynuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cüneyt hoca VAR’a karşı 04 Eylül 2018 | 4.308 Okunma Kayseri’ye saygı Trabzon’a alkış 03 Eylül 2018 | 350 Okunma Trabzon, Alanya’ya benzemez 02 Eylül 2018 | 3.249 Okunma Aldatmamalı! İyi bir forvet lazım 29 Ağustos 2018 | 3.326 Okunma Ofsayt kuralının değişmesi lazım 28 Ağustos 2018 | 3.637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar