Büyük takım böyle oynar!

İlk 10 dakika Beşiktaş'ı çok beğendim. Müthiş oynadı, presle birlikte...Fakat Beşiktaş'ı ikinci yarıda daha da fazla beğendim. 4-4-2'ye yakın bir sistemle çıkmış, kompakt oynayan bir takıma...

İlk 10 dakika Beşiktaş'ı çok beğendim. Müthiş oynadı, presle birlikte...
Fakat Beşiktaş'ı ikinci yarıda daha da fazla beğendim. 4-4-2'ye yakın bir sistemle çıkmış, kompakt oynayan bir takıma karşı bunu yapıyorsunuz. Anadolu'dan İstanbul'a gelirken, "Aman ha, ilk 15 dakikaya dikkat" denirdi. Bunu tüm ikinci devreye yaydı Beşiktaş.
1-0'dan sonra iyi ve doğru kontratak yaptı, rakibin hatalarını farkı 2'ye, 3'e çıkararak değerlendirdi. 57. dakikada üçüncü golün santrasında 4 Beşiktaşlı pres yapıyordu, bu oyunu istediklerini gösteriyor.
Benim futbol anlayışım bu; büyük takım böyle oynar. Hücum devamlılığı müthişti. 86 ile 88 arası 100'e yakın pas yapmıştır mesela Beşiktaş, bırakmıyorlar.
Bu takımın santrforu kafa golü attı, penaltı attı, döndü şutla attı. Kanat oyuncusu, içeri girip kafayla attı.
Böylesi müthiş oynayan bir takım 5-1 de kazanmışken bize alkışlamak düşer.
Beşiktaş, dün gece, "Tartışmasız en iyi topu oynayan takım benim" dedi. Adeta bir futbol resitali yaptı.
Şenol Güneş tezahüratları doğruydu ama biraz geç kaldı bence. Şenol hoca genel anlamda hak ettiği ilgiyi görmüyor.
Taraftarın coşkusu, dün hocaya yönelik olarak daha farklıydı.
Puan olarak bakarsak uçurum var mı Başakşehir'le? Hayır. Galatasaray'la da değil... Fakat Beşiktaş'ın futbolu hem keyif veriyor, hem de doğru oynuyorlar.
Bu ligde böyle oynanır. "Bu ligin oyun lideri biziz" dedi Beşiktaşlı oyuncular ama puan olarak da lider olmaları gerektiğini gördüler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cüneyt hoca VAR’a karşı 04 Eylül 2018 | 4.307 Okunma Kayseri’ye saygı Trabzon’a alkış 03 Eylül 2018 | 347 Okunma Trabzon, Alanya’ya benzemez 02 Eylül 2018 | 3.249 Okunma Aldatmamalı! İyi bir forvet lazım 29 Ağustos 2018 | 3.325 Okunma Ofsayt kuralının değişmesi lazım 28 Ağustos 2018 | 3.632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar