Aykut Kocaman ve doğruları

Türkiye Ligi bu sene çok zor geçecek. Barış ve dostluk dolu bir ikinci yarı diliyorum. Fenerbahçe'nin de 6 haftalık ciddi bir periyodu va.r Aslında ligde devre arası Fenerbahçe için handikaptı. Trabzonspor için de...

Türkiye Ligi bu sene çok zor geçecek. Barış ve dostluk dolu bir ikinci yarı diliyorum. Fenerbahçe'nin de 6 haftalık ciddi bir periyodu va.r Aslında ligde devre arası Fenerbahçe için handikaptı.
Trabzonspor için de öyle. Çünkü iki takım da ritimlerini bulmuştu. Ama gördüğümüz kadarıyla kaldığı yerden devam ediyor sarı-lacivertliler. Özellikle maçın ilk yarısında çok güçlü, sert, top rakipteyken agresif bir takım gördük sahada..
Aykut Kocaman dünkü ilk 11 tercihiyle, 'Valbuena benim oyunumda yok' mesajını verdi. Fernandao kararı da öyle. Bunlar kolay kararlar değildir. "Benim böyle bir oyunum var ve bunu kabul edeceksiniz' diyor Kocaman. Beğenseniz de beğenmeseniz de böyle. Kazanan haklıdır ve Kocaman da oyunsal anlamda haklı çıktı. Oyuna bakarsak ilk yarı 3-1 bile bitebilirdi. İkinci yarıda skor eşitlenince Valbuena ve Soldado girdi ve çift santrfora döndü. Dün kazandı ama önümüzdeki hafta yine Valbuena ve Soldado kenarda oturacak gibi gözüküyor.
İnsanlar da buna inanmak zorunda artık...
Son bölümde 4-2-4'e dönüp 5 tane atsa bile Kocaman'ın doğrusu bir gol attığı ilk yarıdaki diziliştir.
Benim enteresan tespitlerim var. Mesela dün oynayan 11'e bakarsak üç oyuncuyu, Anadolu'da başka kulüp forması altında görebilirdik.
Fernandao gibi, Aatif gibi, İsmail gibi... Kimse de 'Bu oyuncuları niye verdik?' demezdi. Bunun üzerinden önümüzdeki haftalarda daha çok konuşulur. Yönetmek antrenörlükte en önemli şeydir.
İlk 8 haftada oynanacak maçlar, ligin kaderini belirleyecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cüneyt hoca VAR’a karşı 04 Eylül 2018 | 4.307 Okunma Kayseri’ye saygı Trabzon’a alkış 03 Eylül 2018 | 347 Okunma Trabzon, Alanya’ya benzemez 02 Eylül 2018 | 3.249 Okunma Aldatmamalı! İyi bir forvet lazım 29 Ağustos 2018 | 3.324 Okunma Ofsayt kuralının değişmesi lazım 28 Ağustos 2018 | 3.632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar