Yenikapı’nın yıldızı Hulusi Akar

Pazar günü Yenikapı merkezli 80 ilde yapılan ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingi tam bir milli birlik tablosu çizdi. Mitingde  cumhurbaşkanı, siyasi parti liderleri, Diyanet İşleri Başkanı, ordu...

Pazar günü Yenikapı merkezli 80 ilde yapılan ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingi tam bir milli birlik tablosu çizdi.

Mitingde  cumhurbaşkanı, siyasi parti liderleri, Diyanet İşleri Başkanı, ordu komutanları, yüksek yargı başkanları, sivil toplum örgütleri, sanatçılar ve diğer katılımcılarla mükemmel bir devlet millet kaynaşması yaşandı. 

Devamlı olur inşallah.

***

Bu miting Türkiye’ye değil bütün dünyaya önemli mesajlar veriyordu.

Ben bugün sadece Türkiye’ye verilen mesajlardan birine temas etmek istiyorum.

Bu miting demokratik hayata geçtiğimiz günden bu yana milletin ordusuyla kaynaştığı kucaklaştığı ve bunu âleme ilan ettiği bir miting oldu.

Dikkat ettiniz mi, konuşmacılar arasında cumhurbaşkanından sonra en yoğun tezahürat Genelkurmay Başkanı’na oldu.

Hemen hemen her cümlesi tezahüratla kesildi!

***

Millet ordusunu sever. Peygamber ocağı olarak görür. Asker milletiyle kucaklaşırsa, millet onu baş tacı eder, millete karşı tavır alırsa 15 Temmuz’da zirve yapan tepkiyi gösterir.

1960’da 1971’de 1980’de 1997’de 2007’de değerlerine karşı çıkan askere millet, tepkisini hep sandıkta göstermiş ve askerin istemediklerini işbaşına getirmiştir.

15 Temmuz’da ise şartlar olgunlaştığı için hain çeteye geçiş izni vermemiştir.

***

İşte  Peygamber Ocağı  bildiği kurumun başını, üniformasıyla huzurunda gören halk kaşsısındakinin kendisine ait olduğunu hissetmiş ve  “En büyün asker bizim asker!” diyerek coşmuştur.

Asker yeter ki bizim olsun!

Çünkü demokrasi tarihimizde ilk kez bir Genelkurmay Başkanı seçilmişlerle birlikte halka hitap ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar