Türkiye'nin HDP ile imtihanı!

Star Gazetesi Yazarı Resul Tosun'un bugünkü (08.11.2022)''Türkiye'nin HDP ile imtihanı!'' başlıklı yazısı.

Öncelikle şunun altını kalın çizgilerle çizelim ki, HDP batı emperyalizminin silahlı maşası olan PKK terör örgütünün siyasi uzantısıdır.

Bunu ispat için delil aramaya gerek yok. HDP'liler bunu zaten itiraf ediyorlar. Şu anda AYM'deki dosyada da bu gerçeği tescil eden çok sayıda delil var.

Evet, HDP terör örgütünün uzantısıdır ama bununla birlikte TBMM'de grubu bulunan üçüncü büyük partidir!

Mecliste başkan vekili vardır, komisyonlarda üyeleri vardır ve meclisten çıkan her kanunda oyları diğer vekillerle aynı güçtedir.

Türkiye'deki asıl çelişki budur!

HDP hem terör örgütünün uzantısıdır hem de parlamentoda diğer siyasi partilerle aynı haklara sahiptir.

Bu acı gerçeği Başkan Erdoğan da , "PKK terör örgütünün uzantılarını parlamentomuzda görmek istemiyoruz. Bu teröristlerden oluşan parlamento, demokratik bir parlamento olamaz" söyleriyle teyit etmektedir.

İşin en acıtıcı tarafı ise bu sene terör örgütünün uzantısı olan partiye 500 milyon lira civarında hazine desteği yapılacak olmasıdır!

Bu sebeple defaatle tekrar ettiğimi tekrar söylüyorum AYM bir an önce karar vermeli, en azından hazine yardımının önüne geçmelidir! Aksi takdirde bu büyük meblağın terör örgütünün uzantısı partinin kasasına girmesine kimse engel olamaz.

Tıpkı şu anda mecliste komisyonlardaki HDP temsiline engel olunamadığı gibi.

Tam da bu sebepten dolayı aslında köklü bir anayasal ve yasal düzenlemeye ihtiyaç vardır.

Ve ivedilikle siyasi partiler kanunu teröre verilecek en ufak desteği anında engelleyecek şekilde yeniden düzenlenmelidir. Öyle müeyyideler olmalı ki meclise giren hiç kimse buna teşebbüs edememelidir.

Bunun dışında çıplak gerçeğe bakacak olursak, AYM en fazla HDP'yi kapatacak veya hazine yardımına engel olacaktır. Ancak siyasi partiler kanunu bu şekilde devam ettikçe değişen bir şey olmayacaktır. Çünkü adamlar zaten bu konuda şerbetliler; yedek partileri hazırda bekliyor!

İşin yasal tarafı böyle.

Bir tarafta HDP'nin terör örgütünün uzantısı olduğu gerçeği, diğer tarafta da bu partinin mecliste temsil edilmesi ve çıkan her kanunda lehte ya da aleyhte oy kullanmak suretiyle ülkenin yönetimi konusunda söz sahibi olmaları gerçeği vardır!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar