Tecavüzcüler mi evliler mi?

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu temsil ettiği toplumun sorunlarından biri olanküçük yaşta evlilik meselesine el atmış. Bundan bir yıl önce küçük yaşta evlenenlerin mağduriyetini...

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu temsil ettiği toplumun sorunlarından biri olanküçük yaşta evlilik meselesine el atmış.

Bundan bir yıl önce küçük yaşta evlenenlerin mağduriyetini gidermek için adalet bakanıyla da konuyu görüşmüş.Bakan da olumlu yaklaşmış.

Purçu’nun bu çalışmasını Haber Ekspres gazetesi 30 Aralık 2015 tarihinde haber yapmış.

***

17 yaşından daha küçüklerle evlenenlerin durumu bir şekilde hukuka intikal edinceotomatik olarak kamu davası açılıyor ve hapis cezası ile cezalandırılıyor.

Cinsel istismaraengel olabilmek için cezası AK Parti döneminde 18 yıla kadar hapisşeklinde artırıldığını da kaydedelim.

Meselenin püf noktası çocuk yaşta evliliklere verilen ceza ‘cinsel istismar suçu’kapsamında olduğu için önergede de bu kanunun adı geçiyor.

***

Meclismilletin sorunlarını çözmekle mükelleftir.

Adalet Bakanlığı’nıntespitine göre herhangi bir istismar söz konusu olmadan, düğün dernek yaparak, küçük yaşta kızlarla evlendiği için ceza alan üç bin civarında mağdur var.

Çoluk çocuk sahibi ailelerin başındakierkek cezaevinde, çocuklar babasız, hem erkek hem ailesi mağdur.

***

Hafta içinde AK Parti milletvekilleri işte bu küçük yaşta evlenenlerin maruz kaldığı cezayı bir kereliğine erteleyen bir önerge verdiler.

Ceza Muhakemesi Kanunu’na(CMK) eklenen geçici maddeye göre, 16 Kasım 2016’danönce ‘cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın’ işlenen cinsel istismar suçu kapsamında mağdurla evlenen mahkûm ve sanıkların cezaları CMK’nın 231. maddesindeki şartlara bakılmaksızın ertelenecek, cezaları infaz edilmeyecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar